Avto
15868 ogledov

Eden najbolj krvavih tednov pri nas v zadnjem času

prometna nesreča 112 Ptuj Facebook prometna nesreča
Stanje v prometni varnosti se slabša.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile štiri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle štiri osebe. Tri med njimi so sodile v kategorijo ranljivih udeležencev. 

Tako tragičnega tedna na slovenskih cestah ni bilo že od lanskega avgusta, ko je v celotnem mesecu umrlo kar 15 ljudi. V vsem lanskem letu je na naših cestah umrlo sedem pešcev, samo prejšnji teden pa kar dva. 

Kaj se je dogajalo

V torek je v naselju Čentiba v občini Lendava voznik osebnega avtomobila trčil v peško, ki je hodila po desnem robu vozišča. Peška je med prevozom v bolnišnico umrla.

Na cesti Britof-Šenčur je v sredo okoli 16.30 umrl motorist, ki je trčil v divjad. Motorist je umrl na kraju nesreče.

Na glavni cesti Slovenska Bistrica-Ptuj se je v petek zjutraj pri odcepu za Pragersko zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Pri tem je umrl 71-letni voznik osebnega avtomobila, 29-letnega voznika drugega osebnega avtomobila pa zaradi hudih poškodb zdravijo v bolnišnici. Vzroke nesreče policija preiskuje s podrobno preiskavo.

V nedeljo je 45-letni voznik vozil iz Ajdovščine proti Predmeji in takoj za prvim predorom pri Predmeji naletel na skupino pešcev. Voznik je enega izmed peščev zadel, 51-letna peška je ob tem padla po zelo strmem pobočju okoli 100 metrov daleč. Zaradi hudih poškodb je umrla na kraju nesreče.

Pozor, na cestah smo v kritičnem obdobju 

Letos so ceste terjale devet smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa 11 smrtnih žrtev, so sporočili z Generalne policijske uprave. Kot kaže, se uresničujejo strahovi Agencije za varnost prometa, ki je pred denvi opozorila na možnost poslabšanja prometne varnosti zaradi sproščanja vladnih ukrepov za zajezitev epidemije. "Menimo, da prihaja kritično obdobje, saj stanje tega začasnega obdobja, ki prinaša mnoge stiske v družbi, lahko privede do zmanjšanja pozornosti udeležencev v prometu in s tem k poslabšanju prometne varnosti, saj promet za mnoge ni bil del vsakdana kot poprej."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zdrej 18:53 08.marec 2021.

    "Stanje v prometni varnosti se slabša." No fuck Sherlock. populistični naslov. Stanje se še bo slabšalo, ker so marsikomu padle vozniške navade, ko niso vozili. Ljudje so navajeni na manj prometa, in hodijo recimo po sredi vozišča, itd.

  • jakec1575 15:19 08.marec 2021.

    Pricakovano. Po takem letu se bo folku od*ukalo na cestah

  • DasAuto 12:49 08.marec 2021.

    Komu matematika ne dela?? Letos 2 manj in se stanje slabša?? Napihnjenost medijev...