Avto
76 ogledov

Električni s pravicami busov in taksijev

Opel ampera Andrej Leban
Poleg avtobusov in taksistov bodo lahko rumene pasove v Ljubljani kmalu lahko uporabljala tudi električna vozila.

To predvideva predlog načrta trajnostne mobilnosti – strategije elektromobilnosti v MOL, ki so jo včeraj potrdili ljubljanski svetniki.

V strategiji ljubljanska občina med drugim predlaga postavitev polnilnih postaj za električna vozila na občinskih parkiriščih, električna vozila pa bodo lahko uporabljala tudi pasove, rezervirane za javni prevoz in taksiste.

Svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek je sicer opozoril, da električno vozilo povzroča gnečo tako kot vsak drug osebni avtomobil, zato ne rešuje težav zaradi velikega števila vozil. V SDS pa so do strategije kritični, ker ne opredeljuje, kakšne javnofinančne učinke bo imela.

"Bolj modra odločitev MOL in mestnega sveta bi bila, da bi očitno namenjena sredstva za ta projekt porabili za varnost v cestnem prometu v MOL, za obnovo dotrajanih cestišč, postavitev ustreznih signalizacij, ovir," meni svetnik SDS Jernej Pavlin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.