Avto
19 ogledov

Ferrariji gorijo kot bakle

1/11
Žurnal24 main
Ferrari si mora prenehati zatiskati oči, saj primerki njegovega najnovejšega modela 458 gorijo drug za drugim. Neuradno naj bi že vpoklical vse prodane primerke.

Lani predstavljeni in kritično zelo dobro sprejeti model 458 ima očitno resne težave, saj iz sveta poročajo že o petem primerku, ki ga je iz neznanega razloga zajel ogenj. In to v vsega po treh mesecih, odkar je model na trgu.

Predzadnji lastnik, ki je ostal brez svojega okoli 200 tisoč evrov vrednega lepotca, je neki Kitajec, medtem ko je peti 458 zagorel v skladišču na letališču Heathrow.

Sicer pa je bilo v omenjenem trimesečju skupno uničenih že 11 ferrarijev 458, saj jih je bilo še šest udeleženih v prometnih nesrečah.

Pri Ferrariju zagotavljajo, da vsak incident z njihovim avtomobilom jemljejo zelo resno in da natančno raziskujejo vzroke za požare. Italijani so dodali, da do konca preiskave incidentov ne bodo komentirali, po poročanju spletne strani Jalopink pa naj bi novopečeni lastniki vseeno že dobili poziv na servis. Tam naj bi jim zamenjali sistem cevi za odvod presežnega bencina iz motorja, saj da je lociran preblizu motorja in lahko zaradi vročine prihaja do samovžiga.

Vsaj za primere prometnih nesreč pa strokovnjaki krivdo pripisujejo preveč navdušenim voznikom in njihovemu neznanju.

Preberite še:

458 italia zgorel do neprepoznavnosti

Italio zavili v črno

Mladenič razbil prvega 458 italio

Rojen je novi ferrari!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.