Avto
25 ogledov

Ford GT: 500 izdelanih, 6506 prijav za nakup

Ford GT
1/14
Gregor Prebil
Pri Fordu so se odločili, da bodo sami izbrali kupce prvih 500 primerkov svojega športnega modela Ford GT. Do konca prvega roka prijav se je za nakup vozila prijavilo 6506 ljudi.

Po tem, ko je več kot 10.800 ljudi prek spleta izrazilo željo po nakupu novega forda GT, je Ford v prvem roku za prijave prejel 6506 v celoti izpolnjenih prijav z vsega sveta za nakup novega superšportnika iz ogljikovih vlaken, ki ga poganja motor EcoBoost.

Število prijav je poletelo v nebo v zadnjih šestih dnevih, v katerih je bilo tik pred potekom roka v celoti izpolnjenih kar 32 odstotkov prijav.

“Zelo smo veseli navdušenja, s katerim je novi ford GT prevzel občudovalce po vsem svetu,” pravi Dave Pericak, direktor Fordovega globalnega športnega programa. “Prvi prijavni rok je samo eden od številnih načinov, prek katerih se bodo lahko navdušenci in morebitni lastniki povezali z našim superšportnikom, še preden bo zapeljal na ceste.”

Kupili ga bodo lahko najbolj izvirni

Ford zdaj pregleduje prijave 6506 morebitnih kupcev superšportnika, ki jih bo o odločitvi, kdo med njimi bo postal lastnik, obvestil v naslednjih 90 dnevih.

Med prvim prijavnim rokom je več sto naročnikov svojim prijavam priložilo tudi videoposnetke, s katerimi so želeli povečati svoje možnosti, da se uvrstijo med kupce prvih 500 primerkov novega Forda GT. Najbolj ustvarjalni so skušali prepričati s posnetki otrok, svetlobnimi učinki, posnetki dirk, rohnenjem motorjev, sprehodom po garaži in svojo življenjsko zgodbo, ki naj bi potrdili, da so prav oni najprimernejši za novega lastnika Forda GT.

 
Komentarjev 1