Avto
1795 ogledov

Iz lisice naredijo kapo, iz mustanga pa ...

1/10
Ford
Avtomobilski navdušenci imajo nore ideje.

Pri Fordu sprašujejo, iščete popolno božično darilo za oboževalca bencinskih hlapov? Predstavljajo namreč ročno izdelane ure, ki so sestavljene iz komponent, ki so bile v prejšnjem življenju del klasičnega forda mustanga.

Mustang Mustang in Slovenci Avto Mustang, avto, ki mu med športniki ni para
 
Christian Mygh in Jonathan Kamstrup sta sklenila uresničiti zanimivo idejo in sta se odpravila iskat legendarne modele, ki si namesto zadnjega počitka na odlagališčih zavrženih avtomobilov zaslužijo novo priložnost: iz njih sestavljata edinstvene ure, te pa so pravim ljubiteljem avtomobilov na voljo za ceno od 1270 evrov navzgor.

 | Avtor: Ford Ford

 
Za resničnega navdušenca nad Mustangi v podjetju REC Watches s sedežem na Danskem ustvarijo celo povsem novo uro iz delov, ki so jih podarili nekdanji vozniki mustangov, med katerimi je tudi svetovni prvak v nadzorovanem drsenju (‘driftanju’) Vaughn Gittin Jr. – na njegovem zapestju je ura, v kateri so uporabljeni tudi deli karoserije iz ogljikovih vlaken njegovega Forda Mustanga RTR s 522 kilovatov moči (700 KM), izdelanega za svetovno prvenstvo v ‘driftanju’.

mustang Test: Mustang GT Avto Mustang povzročil nenavadno vedenje voznikov na naših cestah

Novo življenje

“Večina ljudi vidi samo gmoto kovine, ostanek mustanga. Mi vidimo nekaj povsem drugega – dušo avta in zgodbo, ki jo moramo povedati,” je povedal soustanovitelj podjetja Mygh. “Moje delo ni razrez mustangov. Vozilom, ki jih ni več možno popraviti, dajem še eno življenje v obliki zapestne ure.”

mustang Video Avto Grmenje mustanga po eni najbolj romantičnih slovenskih cest
 
V podjetju REC Watches skrbno raziščejo zgodovino vsakega vozila, se pogovorijo s prejšnjimi lastniki, zbirajo zgodbe in slike iz prejšnjega življenja avtomobila in jih vključijo v individualni video.
 
Končna oblika vsakega izdelka povzema identifikacijo številko vozila, leto proizvodnje in klasične poteze Mustanga. Številčnica v obliki merilnika količine goriva prikazuje napolnjenost navitja, kazalci ter številke za prikaz datuma in ure pa spominjajo na instrumentno ploščo legende med avtomobili. mustang Avto Ford mustang je najbolje prodajan športni avtomobil na svetu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.