Avto
11 ogledov

Ford tourneo bo kradel avtomobilom

Ford tourneo
1/9
Ford
Časi, ko so najprej naredili robusten dostavnik in nato na silo vanj tlačili sedeže za potnike, so očitno mimo. Serijski Fordov tourneo bo že od prihodnjega meseca poskrbel za marsikatera odprta usta in pogled odobravanja.

Tourneo custom ima prostora za od osem do devet potnikov, na voljo pa bo z dolžino 497 ali 534 centimetrov. Njegov dinamičen videz je odkrit izziv tekmecem, tudi znotraj pa so se tovornjakarski časi poslovili.

Delovni prostor za voznika je namreč urejen tako kot v avtomobilih, dodan je sync sistem za povezovanje brezžičnih naprav in pomočjo v sili, motorji bodo imeli sistem stop&start, ne bo manjkala kamera za vzvratno vožnjo in nadzor voznikove zbranosti, veliko bo tudi pasivne varnosti v obliki blazin in zaves. Uporabljeni materiali so visoke kakovosti, prilagajanja vozniku in potnikom je veliko, obljubljajo.

Za pogon bo skrbel 2,2-litrski dizel v treh različicah s 73 kW (100 KM), 92 kW (125 KM) in 114 kW (155 KM). Sistem start&stop je serijski, poraba pri najšibkejšem pa 6,9 litra in 182 g CO2.

Tourneo custom bo po aprilski predstavitvi v Birminghamu na prodaj v drugi polovici leta. Izdelovali ga bodo v Turčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.