Avto
1 ogledov

Ford uvaja brezžični internet

V bližnji prihodnosti bomo lahko tudi v avtomobilih uporabljali internet. (Foto: Žurnal24 main
Ford obljublja novo generacijo zabave in še več informacijskih sistemov v vozilih. V avtomobile uvaja brezžični internet.

Ford bo v prihodnosti v avtomobile vgrajeval informacijske sisteme, ki bodo uporabljali USB-mobilne modeme, s čimer bodo zagotovili varno brezžično uporabo interneta.

"Medtem ko se boste vozili na obisk k babici, bo lahko vaš partner nakupoval darila prek spleta, vaši otroci pa bodo na svetovnem spletu klepetali s svojimi vrstniki. Poleg tega vam ne bo treba plačati novo naročnino na internet ali kupiti novo programsko opremo, saj bo Ford omogočil uporabo opreme, ki jo že imate," zagotavlja Mark Fields, predsednik ameriškega Forda.

Za zdaj le nekaj proizvajalcev avtomobilov omogoča dostop do interneta v svojih vozilih. Japonci ga uporabljajo že vse od leta 1997 naprej, spet drugi se trudijo, da ga uvedejo v svoja vozila. Fordova najava je sledila obljubi General Motorsa, da bo dostop do interneta omogočil v sedmih svojih vozilih. Proizvajalci bodo voznikom ponudili različne povezave do svetovnega spleta. Tako bo Mercedes svojo ponudbo oprl na 4G-mrežo, BMW bo uporabljal sistem iDrive, Chrysler Uconnect Web. Pri Fordu so se odločili za drugačen pristop in uporabnikom dopustili možnost, da v avtomobil priključijo svoje lastne USB-modeme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.