Avto
1124 ogledov

Francozi po nogometni zmagi v Münchnu, Nemcem zadali nov udarec

Opel astra Opel
Kot, da poraz v nogometu ni bil dovolj, so "sol na rano" posuli še proizvajalci vozil.

V ponedeljek so v Münchnu kar dvakrat doživeli hladno francosko prho. V poslastici EP v nogometu je Francija premagala Nemčijo z 1:0, avtomobilski koncern Stellantis, s francoskimi znamkami na čelu, pa je odpovedal sodelovanje na jesenskem avtomobilskem salonu, ki bo prvič v Münchnu.

Avtosalon Ženeva 2018 Avto Nov udarec za avtomobilske salone

Iz koncerna Stellantis, katerega del je tudi PSA z nemškim Oplom, so sporočili, da ne bodo sodelovali na premiernem avtomobilskem salonu v Münchnu septembra letos. To je velik udarec za organizatorje salona, ki se je v München preselil iz Frankfurta ter velja za enega največjih in najpomembnejših na svetu.

Stellantis je četrti največji proizvajalec vozil na svetu, pod svojim okriljem pa združuje znamke Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel in Vauxhall, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Ferrari, Maserati, Chrysler, Jeep, Dodge, RAM in SRT.

FCA in PSA Stellantis | Avtor: Profimedia Profimedia

Mercedes EQA Kmalu na cestah Avto Kaj bodo avtomobilski proizvajalci spomladi pripeljali na ceste?

Raje sami v središču pozornosti

"Blagovne znamke blagovnih znamk Stellantis ne bodo sodelovale na letošnjem sejmu IAA v Münchnu," je za Automotive News potrdil tiskovni predstavnik nedavno ustanovljene avtomobilske skupine. V družbi Stellantis niso navedli podrobnosti o svoji odločitvi, čeprav se zdi, da je najverjetnejši razlog njihova nova tržna strategija, ki se osredotoča na promocijske dogodke ene blagovne znamke, namesto da bi na stotine tisoč evrov porabili za sodelovanje na velikih razstavah z več blagovnimi znamkami.
Po poročanju Automotive News bo Opel mesec dni pred dogodkom v Münchnu predstavil novo generacijo astre, enega najpomembnejših izdelkov Opla in koncerna Stellantis.

Avtomobilski salon v Šanghaju Avto Kitajci se nam lahko samo nasmihajo

Proizvajalci avtomobilov, kot so Volkswagen, Ford, Dacia, Polestar, Audi, Porsche, Cupra, Mercedes-Benz, BMW, Nio in Wey, že potrdili sodelovanje na salonu. Dogodek bodo preskočili tudi pri Jaguar Land Roverju, Toyoti in Kii, zato pa se govori, da naj bi pri koncernu Volkswagen manjkala Škoda in Seat. 

Iaa 2017 | Avtor: IAA IAA

Pripravljeni na covid-19

Organizatorji so si delovanje avtomobilskega salona zamislili v povsem drugačnih pogojih kot znamenito ljudsko rajanje Oktoberfest, ki ga letos že drugo leto zapored ne bo. Vzrok je covid-19. Organizatorji so pojasnili, da so organizacijo salona od samega začetka načrtovali v pogojih pandemije, zato bodo lahko v razstavnih dvoranah izvedli potrebne higienske ukrepe za preprečitev širjenja okužb. Od obiskovalcev in sodelujočih bodo zahtevali nošnjo mask in vzdrževanje razdalj, uredili pa bodo tudi dovolj široke pohodne poti in učinkovito zračenje dvoran.

Avtosalon Ženeva 2018 Avtosalon Avto Ženeva se vrača!

V prid salona je tudi dejstvo, da ga je za jesenski čas v Nemčiji predvidenih še osemdeset drugih sejemskih prireditev, prireditelji pa računajo tudi na to, da bo do tedaj v Nemčiji in po svetu cepljenih že veliko ljudi in da bodo precej lažja tudi potovanja med državami. Prireditelji sicer komentirajo, da še ne morejo vedeti, kakšna bo tedaj stanje pandemije, vendar so pripravljeni na vse.
S prestopom iz Frankfurra v München avtosalon IAA (International Automobile Exhibition) ne spreminja le lokacije, ampak bo zelo drugačna celotna izkušnja obiska razstave, ki bo naravnana bolj mobilnostno in ne izključno avtomobilsko.

Več poudarka želijo organizatorji nameniti trajnostni mobilnosti in novim vrstam mobilnosti, s tem pa se nadejajo, da se bodo na razstavne prostore vrnili tudi obiskovalci.

Komentarjev 1
  • Avatar NX11
    NX11 11:00 16.junij 2021.

    Nobene škode. če jih ne bo. Koga pa zanima kaj ti proizvajajo.