Avto
3243 ogledov

Frey pod eno streho v Sloveniji združil pet velikih slovenskih distributerjev in trgovcev

Jožko Tomšič Anže Petkovšek
Zaradi velike rasti dejavnosti skupine Emil Frey v Sloveniji Jožko Tomšič s 1. julijem 2020 prevzema funkcijo generalnega direktorja novoustanovljenega podjetja Frey Services d.o.o., ki v Sloveniji posluje s številnimi avtomobilskimi znamkami.

S 1. februarjem 2016 je podjetji Citroën Slovenija in Peugeot Slovenija prevzela švicarska skupina Emil Frey, ki je v zasebni lasti. Takrat je generalni direktor postal Jožko Tomšič, ki je pred tem zasedal mesto direktorja slovenske enote korporacije PSA, v intervjuju za zurnal24.si pa pol leta po prevzemu funkcije povedal, da se je delo, za razliko od tistega v veliki korporaciji, nekoliko spremenilo.

BMW i3 in i8 spletni nakupi Avto Prodaja avtomobilov preko interneta

Predvsem s stališča do zaposlenih, od katerih je zelo odvisno poslovanje podjetja. "Pomembna je motivacija, kompetentnost, zanesljivost, strokovnost, kakovost in zaupanje," nam je dejal Tomšič in pojasnil, da je manj poročanja do PSA, poslovanje pa je poenostavljeno, saj Emil Frey nima velikih sistemov poročanja, zato imajo več časa za posel in manj časa za papirno vojno. "Res pa je, da smo bolj samostojni, kar pa prinaša večjo odgovornost," je takrat še povedal Tomšič, ki je bil ta teden v skupini Emil Frey imenovan za direktorja Slovenije in generalnega direktorja novoustanovljenega podjetja Frey Services d.o.o., ki  bo povezalo vsa slovenska podjetja v lasti Emil Frey Automobil Holdinga: P Automobil Import d.o.o., C Automobil Import d.o.o., Autocommerce d.o.o., AC Mobil d.o.o in Avto Triglav d.o.o.

Prenovljen salon AC - mobil d.o.o. | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Jeep Cherokee Avto Totalna razprodaja avtomobilov zaradi kopičenja zalog

Prevzem slovenskih družb Autocommerce, Avto Triglav in AC-Mobil, ki so sodili pod okrilje ACH 2, je izvedla švicarska družba Emil Frey. Stari lastniki so ob predaji ključev podjetja od novega lastnika pričakovali dodatno spodbudo za razvoj poslovanja. Evropska komisija je prevzem družb odobrila. Predlagani prevzem po ugotovitvah Bruslja ne bo povzročil pomislekov v zvezi s konkurenco glede na zmeren skupni tržni položaj podjetij, ki je nastal s predlagano transakcijo, ter glede na navzočnost številnih drugih močnih konkurentov na slovenskem in hrvaškem trgu.

To pomeni, da bo, poleg znamk Peugeot, Citroën in DS, bdel še nad znamkami Mercedes-Benz, Smart, Honda, Mitsubishi, Jeep, Fiat, Alfa Romeo. Vodenje podjetij P Automobil Import d.o.o. in C Automobil Import d.o.o. bosta prevzela direktorja znamk in sicer, Adam Kavšek,  P Automobil Import d.o.o. ter Filip Koren, C Automobil Import d.o.o. Tomaž Kukovec, direktor poprodaje in nadomestnih delov bo imenovan za prokurista v obeh omenjenih podjetjih.

Glavni oblikovalec pri znamki Mercedes-Benz Robert Lešnik Intervju Avto Pričakovati je tudi mamljive ponudbe za nakup avtomobila

Švicarska skupina Emil Frey, ki je v zasebni lasti, širi svoje lovke po Evropi, tudi v Sloveniji. Trenutno je to največji zasebni avto trgovec v Evropi, ki proda približno toliko avtomobilov kot znamke Seat, Volvo, Mini, Jeep, Land Rover in Jaguar. Pri Emil Freyju na leto prodajo več kot pol milijona novih avtomobilov. Švicarski trgovec Emil Frey se je na vrh avto trgovcev zavihtel leta 2017, ko je prevzel 261 Volkswagnovih prodajnih mest, danes pa obvladuje že skoraj 700 prodajnih mest po Evropi. 
 

Komentarjev 1
  • Avatar Lion007
    Lion007 10:07 01.julij 2020.

    A bodo te milijone služili???? 💴💵💶💷💸💸💸