Avto
89 ogledov

Golf GTI prvič v dveh motornih različicah

Volkswagen golf GTI
1/8
Volkswagen
Volkswagen bo na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil športno izvedenko golfa GTI, ki bo serijsk ona voljo z dvolitrskim turbobencinskim agregatom v različicah z 162 kilovati moči (220 KM), oziroma 169 kilovati moči (230 KM). V Nemčiji se bodo cene začele pri 28.350 evrih.

Novinca poganja dvolitrski bencinski turbomotor (TSI) z močjo 162 kW (220 KM), prvič v zgodovini pa bo za Golf GTI že tovarniško na voljo še ena izvedba z večjo močjo: GTI Performance. Pri tej različici je največja moč povečana na 169 kW (230 KM). Obe izvedbi GTI imata enak navor 350 Nm. GTI lahko v 6,5 sekunde pospeši do 100 km/h, njegova končna hitrost pa je 246 km/h (GTI Performance: 6,4 sekunde za pospešek do 100 km/h in največja hitrost 250 km/h).

Obe različici sta opremljeni s sistemom start-stop, in že danes izpolnjujeta izpušni standard EU 6, ki bo začel veljati leta 2014. V kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom imata enako porabo goriva 6,0 l/100 km (emisija CO2: 139 g/km). To pomeni, da je poraba v primerjavi s prejšnjo generacijo manjša za 18 odstotkov. Z opcijskim 6-stopenjskim menjalnikom DSG je poraba GTI-jev 6,4 oz. 6,5 l/100 (kar ustreza emisiji 148 oz. 150 g/km CO2).

Športni značaj Golfa GTI se zrcali v specifičnem sprednjem in zadnjem odbijaču, tradicionalno rdeče lakiranih zavornih čeljustih, dveh kromiranih izpušnih ceveh in športnem podvozju. Na zunaj ga boste od preostalih golfov ločili še po 17-palčnih GTI-platiščih Brooklyn in pnevmatikah z dimenzijo 225/45, stranskih pragovih, usmernikih zraka na robu strehe, difuzorjem in zatemnjenih zadnjih lučeh z LED-tehnologijo.

V notranjosti so športni sedeži s karo vzorcem ("Clark"), črna stropna obloga in rdeča ambientna osvetlitev, vključno z osvetljeno vstopno letvico. ne manjkajo niti športni detajli opreme v slogu GTI, kot so športni volan, glava prestavne ročice, kombinirani instrument, specifične dekorativne letve ter pedali in opora za nogo iz legiranega jekla.

Volkswagen za GTI ponuja obsežen izbor opreme: poleg biksenonskih žarometov, progresivnega krmiljenja, ParkPilota (parkirni senzorji spredaj in zadaj) in sistema za zaznavanje utrujenosti voznika sodijo zraven še radijski sistem Composition Touch, avtomatska klimatska naprava Climatronic in Zimski paket.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.