Avto
29 ogledov

Golf je svetovni avto leta!

Svetovni avtomobil leta 2009 je VW golf. (Foto: Reuters)
1/35
Žurnal24 main
Slovenski avto leta 2009 VW golf šeste generacije je tudi svetovni avto leta. Golfa so z laskavim naslovom okitili na avtosalonu v New Yorku.

Na avtosalonu v New Yorku že tradicionalno razglasijo svetovni avtomobil leta. Letos je laskavo priznanje romalo v roke Volkswagnu oziroma golfu šeste generacije, ki je na prestolu zamenjal mazdo2.

Zanimivo je, da je okus podoben tudi v Sloveniji, saj je bil prav golf z naskokom izbran za slovenski avto leta. 59-članska žirija, ki so jo sestavljali novinarji z vsega sveta, pa ni nagrade podelila le golfu, pač pa so najboljše razglasili v štirih kategorijah. Poleg golfa, ki je v kategoriji svetovni avto leta prehitel ford fiesto in toyoto iq, je v kategoriji za najzmogljivejši svetovni avto zmagal nissan GT-R, ki je prehitel corvetto ZR1 in porsche 911. Najlepše oblikovan avtomobil leta 2009 je citroën C5, drugo mesto je zasedel fiat 500, tretje pa jaguar XF. Najbolj zeleni avtomobil je honda FCX clarity, posebno priznanje, neke vrste lepotni naslov, pa je romal v roke fiata 500.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.