Avto
35 ogledov

Goljufivi taksisti označeni

Taksi Žurnal24 main
V Zagrebu imajo vozniki Radia Taxi Zagreb za razliko od kolegov v drugih delih sveta svoje svetleče taxi oznake na strehi vozil v modri in ne rumeni barvi. Z izjemo tistih, ki so svoje stranke ogoljufali. Slednji so ožigosani z rumeno barvo.

"Na ta način opozarjamo potnike na kolege, ki ne delajo po pravilih. Taksistov je veliko, več kot tisoč, zato se bodo vedno našli goljufi. Z rumeno so označeni napisi tistih, ki so jih ujeli v prekršku," je za hrvaški Večernji list povedal taksist Radia Taxi.

"Taksist si kazen rumene strešne oznake prisluži, če se stranka pritoži na njegovo obnašanje, brezobzirnost, ko izstavi prevelik račun ali ima enostavno pomanjkljivo dokumentacijo," pojasnjuje zagrebški taksist.

S tem se ne strinja  "ožigosan" taksist: "Z združenjem sem v stalnem sporu. 35 let vozim taksi in ne bom dopustil, da mi bodo ukazovali, kako naj vozim. Ne želijo mi dati modre oznake, a je tudi ne potrebujem, saj moje stranke vedo, da ne goljufam."

Predsednik Radia Taxi Zagreb Željko Petković pravi, da je trenutno okoli 50 takšnih voznikov, ki imajo rumeno oznako in bodo lahko modro oznako pridobili nazaj, v kolikor jih ne bodo v preizkusnem roku treh do šestih mesecev ujeli pri prekršku.

Komentarjev 2
  • Dejan Kodrič 12:32 23.februar 2013.

    Čista resnica.

  • Oxxo 11:02 23.februar 2013.

    Kretenizem! Ne morem se drugače izraziti. Po svetu je velik - če ne največji delež taksijev označen s tablo RUMENE barve. Na Harvaškem, je pa goljuf kaznovan tako, da mora imeti rumeno tablo. In če se postavim v vlogo tujca ...prikaži več - ja itak bo gledal in iskal rumeno tablo taxi... in pojma ne bo imel, da je bolje, da se jo izogne. Torej so še nagrajeni!