Avto
1745 ogledov

Google končno napoveduje slovo nadležnega prizora

Opel Android auto in apple carplay Opel
Android Auto pomočnik končno uvaja možnost, da z avtom ne bo obvezno povezan s kablom, temveč le še brezžično.

Ko se človek v avtu navadi enostavne uporabe Googlovega Android Auto ali Applovega Carplay, se mu zdijo vse ostale rešitve avtomobilskih proizvajalcev za upravljanje navigacije, telefona in drugih funkcij gotovo kot ostanek srednjega veka. 

A tudi Google in Apple sta bila s popkovnico dolgo privezana na infozabavne naprave, saj je bil fizični priklop s kablom še vedno obvezen. 

Apple je v tem pogledu prehitel Googla, potem ko je že pred nekaj meseci omogočil uporabo Carplayja brez kabla, a le pri določenih znamkah infozabavnega sistema.

Sedaj bo zgledu končno sledil tudi Google, a po korakih, kar je logično zaradi razvejanosti Android operacijskega sistema. 

Telefon v avtu Android Auto 2.0 Avto Google nas je rešil dragih infotainmentov v avtu

Kot poroča CNet, bodo novost najprej koristili uporabniki (Googlovih) telefonov Nexus in Pixel, ki imajo vsaj 8.0 verzijo Androida, vozilo pa mora imeti nameščen vsaj Android Auto 3.1. Funkcije med telefonom in zaslonom v vozilo se bodo v tem primeru zrcalile prek wi-fija. 

Seveda pa v Sloveniji še vedno in še naprej čakamo dan, ko nas bo Google uvrstil na uradni seznam držav, v katerih ima Android Auto polno podporo. 

Satelitska navigacija Tu je dokaz Avto Klasično navigacijo lahko vržete v smeti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.