Avto
10416 ogledov

Guma, ki je večini ne bo treba nikoli zamenjati

Pnevmatika nokian one Youtube
Nokian že prodaja pnevmatike z izjemno dolgo življenjsko dobo.

Gre za pnevmatike finskega proizvajalca Nokian, ki za zdaj zgolj v Severni Ameriki na trgu ponuja pnevmatike z življenjsko dobo 130 tisoč kilometrov, kar za številne pomeni, da jim ne bo treba nikoli menjavati pnevmatik. Za nameček gre za celoletne pnevmatike.

Guma ADAC test Avto S širšo gumo boste v eni situaciji izrazito na slabšem

Nokian One je prva pnevmatika tega proizvajalca, razvita za severnoameriški trg. Skrivnost dolgoživosti je v mešanici materialov. Za zdaj je znano, da Nokian uporablja aramidna vlakna, ki jih običajno najdemo v neprebojnih jopičih in so sestavni del zimskih pnevmatik Hakkapeliitta LT3 in R3.

Pnevmatika nokian one | Avtor: Youtube Youtube

Motrio pnevmatike Avto Dejstva o pnevmatikah, ki jih večina ne pozna

Močna sintetična vlakna so vdelana v bočnice pnevmatike, da jo dodatno zaščitijo pred ostrimi ostanki ceste in brez poškodb absorbirajo vožnjo čez luknje na cesti.

Nenavaden zaključek Avto Nenavaden zaključek primerjave premijske, kitajske in obnovljene pnevmatike

Pnevmatike imajo celo garancijo za zaščito pred luknjami, v skladu s katero bo vsaka pnevmatika, ki je bila uničena s prehodom luknje na cesti, brezplačno zamenjana.

Covid-19, koronavirus, policija Nova pravila Avto Od nedelje velika sprememba v prometu, kazni do 500 evrov

Nokian One po zagotovilih proizvajalca ponuja boljše zmogljivosti kot prejšnja celoletna pnevmatika Entyre 2.0 in ima manjši kotalni upor. Na voljo bo v velikostih od 14 do 20 palcev. Slaba novica je ta, da je za zdaj ta pnevmatika na voljo izključno v Ameriki.

Komentarjev 3
  • YaKo 12:11 14.januar 2021.

    Se že bojim lastnikov te super gume, ko bo stara in trda in bodo v malo mokrih pogojih vozili 40% počasneje kot bi bilo normalno obenem pa bodo še nevarnejši od ostalih.

  • Avatar Leon
    Leon 08:25 14.januar 2021.

    Guma ima rok trajanja saj se z leti spreminja njena struktura in izgubi oprijem .