Avto
78 ogledov

GVL: Najboljši nissan navara, VW transporter, iveco bus magelys in iveco erurocargo.

Gospodrsko vozilo leta Gregor Prebil
Dobili smo že 11. zmagovalce izbora Gospodarsko vozilo leta, ki jih skupaj izbirata reviji Mehanik in voznik ter revija Transport. Poltovornjak leta je postal nissan navara, Dostavnik leta volkswagen transporter, Avtobus leta je iveco bus magelys, tovornjak leta pa iveco eurocargo.

Uredništvi revij Transport in logistika ter Mehanik in voznik sta na zaključni slovesnosti v kongresni dvorani Kristalne palače BTC že 11. razglasili zmagovalce izbora za slovensko Gospodarsko vozilo leta 2016.

V prvem delu izbora so bralci obeh revij z elektronskim glasovanjem in poštnimi glasovnicami med novimi vozili izbrali finaliste ter dokončno odločitev prepustili novinarski žiriji, ki je kandidate za zmagovalce ocenjevala po različnih kriterijih. Letošnji izbor je potekal v štirih kategorijah: poltovornjak leta, dostavnik leta, avtobus leta in tovornjak leta 2016. Zaradi konkurenčnosti vozil v vseh štirih kategorijah je imela žirija tudi tokrat pred seboj težke odločitve, ki so na koncu odločale o zmagovalcih.

Bralci in žirija so za slovensko gospodarsko vozilo letos izbrali: Nissan navaro, VW transporter, iveco bus magelys in iveco eurocargo.

Pick-up leta 2016: Nissan navara

V Evropi je Navara na voljo od leta 1997, povsem nova tretja generacija, katere videz sledi trenutnim Nissanovim oblikovalskim smernicam pa si je prislužila tudi evropski naslov za najboljši odprt terenski dostavnik. Vozilo je bolj uglajeno in zaobljeno, nov je tudi 2,3-litrski turbodizelski motor. Kandidata za zmago sta bila še mitsubishi L200 in ford ranger.

Nissan navara NP300 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Dostavnik leta 2016: Volkswagen transporter

T6 Volkswagnov transporter šeste generacije, ki je zmagovalec med dostavniki, je s seboj prinesel modernejši blagi retro videz v kombinaciji z najmodernejšo tehnologijo in varnostnimi sistemi ter povsem novo paleto varčnih in čistih motorjev. Ob tem so seveda na voljo številne tovorne in potniške različice. V finalu se je zmagovalec pomeril s sorodnikom volkswagnom caddyjem, italijanskim fiatom doblom ter francoskim duetom citroën berlingo/peugeot partner.

Volkswagen transporter | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Avtobus leta 2016: Iveco magelys

Prvo mesto v avtobusni kategoriji si je priboril iveco magelys. Gre za drugo generacijo avtobusa, ki se lahko pohvali s še več šarma, še več udobja, še boljšo in lepšo notranjo ureditvijo, odlično ergonomijo, zmogljivim motorjem in dobrimi voznimi lastnostmi. V finalu sta se za naslov potegovala še avtobusa temsa LD 12/13 tesetra LE bussines.

Gospodarsko vozilo leta | Avtor: Iveco Iveco

Tovornjak leta: Iveco Eurocargo

Iveco eurocargo, zmagovalec med tovornjaki, z zunanjo vizualno podobo sledi potezam Dailyja. Nova oblika sprednjega dela prispeva k boljši aerodinamiki, notranjost kabine pa je zasnovana po načelu ergonomije. Novi eurocargo motorno ni podhranjen, oba motorja ustrezata ekološki normi Euro 6. V finalu sta zmagovalcu delala družbo še renaulttrucks serija C in K ter scania P CNG.

Gospodarsko vozilo leta | Avtor: Iveco Iveco

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.