Avto
299 ogledov

Hidria razvija za najboljše

Audi A6 limuzina Saša Despot
Idrijska Hidria je z Audijem, Lamborghinijem in Porscehejem sklenila 15 milijonov evrov vreden posel za dobavo komponent za visoko učinkovite bencinske in dizelske motorje

Hidria bo v prihodnji petletki proizvajalcem premiumskih in športnih avtomobilov dobavljala ključne aluminijaste sestavne dele, ki so tudi plod njenega razvoja.

Volkswagen golf GTD Avto Slovenci poskrbeli da dizelski športni golf "živi"

Audi bo Hidriine dele denimo vgrajeval v novi trilitrski turbodizelski motor V6 TDI, ki v različnih različicah poganja audije A4, A5, A6, S6, S7, Q5, Q7 in Q8, prav tako pa se bodo idrijski sestavni deli znašli tudi v Audijevih turbobencinskih štirivaljnikih z delovno prostornino 1,8 in 2,0 litra. Porsche bo Hidriine dele vgradil v svoj novi bencinski osemvaljnik.

Porsche 4,0 V8 | Avtor: Porsche Porsche

Motor za huracana

Z Audijem in Lamborghinijem sodelujejo tudi pri razvoju motorjev za superšportnika audi R8 in lamborghini huracan, k v manj kot 3,5 sekunde dosežeta sto kilometrov na uro in pospešujeta vse do 320 kilometrov na uro.

Peugeot 208 Avto Kaj imata skupnega evropski avto leta in Slovenija?

Pri Hidrii sicer poudarjajo,da si s takšnimi razvojnimi zagotavljajo tudi odskočno desko za projekte predrazvoja in razvoja pogonskih sklopov in prihodnjih vozil, ki bodo na ceste zapeljala šele čez pet ali več let, prav tako pa si nabirajo tudi znanje in izkušnje za investicije v razvoj in množično proizvodnjo, s katero zagotavljajo delo več kot 2.000 ljudem v Sloveniji, Nemčiji, na Madžarskem, Kitajskem in v ZDA.

hidria optymus PSG Kritično je! Avto Ena najnaprednejših slovenskih panog v boju za obstanek
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.