Avto
3114 ogledov

Slovenci poskrbeli da dizelski športni golf "živi"

Volkswagen golf GTD Volkswagen
Iz Idrije prihaja eden ključnih elementov motorja, ki bo poganjal novi volkswagen GTD.

Volkswagen je namreč za odpovedani avtomobilski salon v Ženevi pripravil predstavitev novega golfa GTD, za katerega trdijo, da bo imel enega najčistejših motorjev na notranje zgorevanje na svetu, za kar so z žarilno svečko s tipalom tlaka optymus PSG poskrbeli tudi v idrijski Hidrii.

Hidria Avto Ključni element za zagon dizelskega motorja

hidria optymus PSG | Avtor: Hidria Hidria

Volkswagen golf GTI Volkswagen Avto Volkswagen je razkril tri nove različice golfa VIII

V Hidrii pravijo, da njihov sistem optymus PSG novim dizelskim motorjem omogoča bistveno bolj čisto delovanje in poskrbi tudi zato, da izpolnjujejo najnovejše okoljske zahteve, ki so začele veljati z letošnjim letom.

Več kot 100 tisoč podatkov

Inovacija, ki so jo zaščitili z desetimi patenti in zanjo prejeli vrsto nagrad, preko tipala, ki je vgrajeno v žarilno svečko, zagotavlja predvsem zelo natančne meritve tlaka v zgorevalni komori motorja. V osrednji motorni računalnik pošilja več kot 100 tisoč podatkov na sekundo, ta pa na njihovi osnovi uravnava vbrizgavanje goriva in druge parametre, ki so potrebni za čim bolj optimalno zgorevanje goriva.

volkswagen golf GTD | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Mercedes EQC Avto Eden največjih dogovorov v zgodovini slovenske avtoindustrije

Sistem deluje tudi v sodelovanju s sistemom za selektivno katalizo izpušnih plinov z dvojnim vbrizgavanjem tekočine adblue, ki je v golfu GTD skrbi za zmanjševanje izpustov dušikovih oksidov, prav tako pa pripomore tudi k zmanjšanju porabe goriva. Boljše in čistejše je tudi delovanje motorja po hladnem zagonu.

Najčistejši golfov motor

Pri Hidrii so se tudi pohvalili da s svojim prispevkom igrajo pomembno vlogo pri nadaljevanju zgodbe nemške ikone, volkswagna golfa GTD, ki je na ceste prvič zapeljal leta 1982. Gre tudi za najčistejši v golfa vgrajeni dizel doslej, ki razvija moč 147 kilovatov in navor 400 njutonmetrov. Spomnimo: 1,6-litrski turbodizelski motor v prvem golfu GTD je razpolagal z 51 kilovati in 130 njutonmetri in ni bil najčistejši golfov motor.

hidria optymus PSG | Avtor: Hidria Hidria

 

Komentarjev 2
  • evelux 09:32 01.marec 2020.

    Topla voda

  • Avatar dajanaristova
    dajanaristova 08:46 01.marec 2020.

    SPORAZUMI O POSOJILU IN FINANCIRANJU. Iščete posojilo za ponovni začetek dejavnosti, izvedbo projekta ali potrebujete denar iz drugih razlogov? Zaradi skrbi, tudi če se prijavite v svoji državi in ​​nimate dostopa do financiranja, se obrnite na to e-pošto: ristovadajana1@gmail.com, da ...prikaži veča boste imeli več znanja o pogojih odobritve posojila in financiranja. Specializirani smo za vsa področja financiranja posojil med posamezniki.