Avto
871 ogledov

Kaj imata skupnega evropski avto leta in Slovenija?

Peugeot 208 Saša Despot
Pri šestem naslovu evropski avto leta, za leto 2020 je to postal mestni peugeot 208, je svoj delež prispevala tudi Hidria.

Evropski avto leta je za leto 2020 postal peugeot 208. Za seboj je v finalu pustil teslo model 3, porsche taycana, renault clia, ford kugo, toyoto corollo in BMW serije 1.

Hidria Avto Hidria poganja milijone

Hidria za nagrajeni model izdeluje ključne dele aluminijastega volanskega sistema in s tem pomembno prispeva k boljši vodljivosti, varčnosti in okolijski sprejemljivosti vozila. Hidria s Skupino PSA, lastnico blagovnih znamk Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel in Vauxhall, na različnih področjih kot predrazvojni dobavitelj sodeluje že dalj časa.

Peugeot 208 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Čepna svečka Hidria Avto Hidria z napredno svečko premagala Bosch in Valeo

Francozi so Hidrio že nekajkrat nagradili za dobave različnih ključnih delov njihovih vozil in jo postavili kot zgled ene najboljših avtomobilskih tovarn na svetu. Skupina PSA v svoja vozila vgrajuje številne Hidriine inovativne rešitve, kot so različni sistemi za hladen zagon dizelskih motorjev, ključni deli elektromotorjev in krmilnih sistemov.

 | Avtor: Hidria Hidria

Sistem na prikazovalniku med merilniki prikazuje podatke o hitrosti, ki jo mora Slovenska Hidria Avto Slovenska Hidria je olajšala življenje voznikom dizelskih avtomobilov

Peugeot 208, trenutno najbolje prodajani avtomobil v Franciji, tako kot njegova predhodnika 207 in 206, krmilijo Hidriini ključni deli volanskega sistema. Hidrino aluminijasto ohišje volanske letve izboljšuje vodljivost, varčnost in okolijsko prijaznost vozila. Evropski avto leta 2020 bo kupcem na voljo z bencinskim, dizelskim in električnim motorjem. Slovenska globalna korporacija pa je od začetka proizvodnje sredi lanskega leta naredila že 300 tisoč omenjenih sistemov. Do leta 2028, kolikor traja pogodba, jih bo proizvedla več kot 3 milijone.

 | Avtor: Hidria Hidria

Cerar na otvoritvi Hidriine proizvodnje v Kopru Nove zaposlitve Avto Hidria v Kopru zagnala novo robotizirano proizvodnjo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.