Avto
527 ogledov

Hidria v Kopru zagnala novo robotizirano proizvodnjo

Cerar na otvoritvi Hidriine proizvodnje v Kopru
1/2
Urad predsednika vlade
Sklenili so 60 milijonov evrov vreden posel.

Hidira je v Tehnološkem parku v Kopru zagnala novo, pet milijonov evrov vredno robotizirano proizvodnjo linijo za proizvodnjo ključnih delov volanskih sistemov. 

"Visokotehnološki deli volanskih sistemov, za katere je Hidria sklenila 60 milijonov evrov vreden posel, se bodo vgrajevali v ključne prihodnje modele Audijevih, Seatovih, Škodinih in Volkswagnovih vozil," so sporočili iz Hidrie. 

Sistem na prikazovalniku med merilniki prikazuje podatke o hitrosti, ki jo mora Slovenska Hidria Avto Slovenska Hidria je olajšala življenje voznikom dizelskih avtomobilov

Dodajajo, da Hidriini napredni krmilni sistemi voznikom omogočajo varno, udobno in učinkovito vožnjo. "Izdelani so iz lahkih aluminijevih zlitin, zato zmanjšujejo težo vozilom," pojasnjujejo pri podjetju. "Ta tako porabijo manj goriva in s tem posledično manj onesnažujejo okolje. Hidria s svojimi inovativnimi rešitvami tako pomembno prispeva k zeleni mobilnosti prihodnosti ter zmanjševanju izpustov zdravju in okolju škodljivih plinov v ozračje."

V visokotehnološko robotizirano proizvodno linijo je Hidria vložila pet milijonov evrov lastnih sredstev. "Linija je narejena po principu Industrije 4.0., kar pomeni, da je popolnoma avtomatizirana, skozi proizvodni proces zajema, analizira in obdeluje velike količine digitalnih podatkov ter jih uporablja za učinkovito izdelavo volanskih sistemov," razlagajo v Hidrii. "Z vizualnimi in robotiziranimi trodimenzionalnimi merilnimi stroji zagotavlja večjo kontrolo ter boljšo kakovost in sledljivost izdelkov. Na koncu njihovo pakiranje prav tako v celoti opravi robot."

Čepna svečka Hidria Avto Hidria z napredno svečko premagala Bosch in Valeo

Novo zaposlovanje

V Hidriinem Tehnološkem parku v Kopru trenutno dela 430 ljudi. "Korporacija pa bo v petih letih tam nudila zaposlitev skupaj okoli 460 ljudem, večinoma strojnim in kemijskim inženirjem ter strokovnjakom na področju varjenja, mehanske obdelave, lakiranja in zagotavljanja kakovosti," napovedujejo pri Hidrii in dodajajo, da so v Kopru od leta 2010 v raziskave, razvoj in opremo investirali že več kot 45 milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 10:38 30.november 2017.

    Kitenje s tujim prejem ali kako je Cerar postal premier najbolj etične in moralne vlade !

  • ode 20:09 29.november 2017.

    So to roboti, ki stojijo v prvi vrsti?