Avto
4 ogledov

Hollywoodski kleparji si manejo roke

Lindsay Lohan je razbila svoj superšportni mercedes SL65 AMG. Žurnal24 main
Da bi razbili avtomobil, je poleg smole in pomanjkanja vozniškega znanja potreben le trenutek nepazljivosti. Če razbijete katerega od eksotičnih superdragih avtomobilov, potrebujete tudi veliko denarja.

Tuje zvezde iz sveta šovbiznisa potrjujejo dobro staro pravilo, da je voznikovo znanje pogosto proporcionalno stanju na bančnem računu. Spisek bogatih posameznikov, ki so svoje luksuzne igračke razbili kot popolni amaterji za volanom, je dolg. To je eden od razlogov, da so se vodeči proizvajalci superavtomobilske eksotike odločili v ceno svojih modelov vključiti večdnevne treninge na dirkalnih stezah s profesionalnimi inštruktorji.

Inštruktorji bi vam med drugim zagotovo povedali tudi to, da je pred vožnjo prepovedano uživati alkohol in mamila, še posebej to velja, če sedete za volan močnega mercedesa SL65 AMG s 612 konji. Težavna igralka in pevka Lindsay Lohan je verjetno predavanje o varni vožnji izpustila oziroma jo je prepričalo lastno vozniško znanje za volanom hrošča v filmu Herbie the Love Bug. Kakorkoli že, Lindsay se je v begu pred paparaci pod vplivom mamil zaletela prav v kombi enega od fotografov, pobegnila v bližnjo starinarnico, avtomobil pa prepustila avtovleki. Kot smo kasneje izvedeli, so mercedes kasneje popravili in ga prodali na eBayu. 600 konjskih moči je za igralko očitno preveč, zato pa še naprej rada vozi in pije hkrati.


Raperka Eve obožuje Maserati. © Maserati

 

Po Lindsay se zgleduje tudi raperka Eve, ki je bila lani pod vplivom alkohola vpletena v prometno nesrečo. Pod njenim maseratijem quatroporte se je od nikoder pojavila bankina, ki deli avtocesto na dva dela. Eve je popolnoma uničila sprednji del avtomobila. Potem ko so jo naslednje jutro proti varščini 30.000 dolarjev izpustili iz zapora, se je odpravila v avtomobilski salon po nov avtomobil, spet maserati.

Frontman Jamiroquaija, karizmatični Jay Kay, je znan ljubitelj avtomobilov. Britanec ima v svoji lasti nekatere od najhitrejših avtomobilov, ki se danes vozijo po cestah. Med drugim ima tudi 750.000 evrov vreden ferrari enzo, zato najbrž niti ne pogreša lamborghini diabla SE30, ki ga je pred dvema letoma razbil, ko je skušal peljati skozi oster ovinek. Poleg popolnoma uničenega diabla je Jay Kayja zaradi vozniškega izpada doletela še kazen 750 britanskih funtov.

Če že niste nadarjeni pevec ali igralec, je za ščepec zvezdnega prahu dovolj biti le del kraljeve družine, še posebej če ste nagnjeni k škandalom. Nemški princ Marcus von Anhalt, znan tudi kot mednarodni plejboj in poslovnež s pornografijo, se je nedavno znašel na udaru medijev, ker je na prenovljenem francoskem dirkališču Paul Ricard razbil 725.000 evrov vrednega predelanega porscheja carrero GT gemball. V ostrem levem ovinku je zadnji konec prinčevega GT-ja poskušal prehiteti sprednji. Dirkaškemu neznanju se lahko bogataš "zahvali", da je skupaj z avtomobilom končal pot v varnostni ogradi. Težko je oceniti škodo na gemballu, saj samo keramični disk stane toliko kot polovica Volkswagnovega golfa.

Dobili smo občutek, da se ameriški komik Eddie Griffin ni smejal tako kot princ Marcus, ko je razbil svoj avtomobil. Griffin je namreč ferrari enza razbil na promociji filma "Red Line". Pravzaprav nas ne bi čudilo, tudi če bi Eddie po takšni tragediji popolnoma izgubil smisel za humor. Griffinov presežek je bil ujet tudi na kamero in si ga lahko ogledate na naslednjem posnetku. Tistim ljubiteljem ferrarijev s slabšim srcem pa sporočamo, da so avtomobil kleparji le rešili in ga ohranili v voznem stanju.


Britanski komik Rowan Atkinson v resničnem življenju ne vozi mini cooperja, tako kot Mr. Bean v istoimenski humoristični nanizanki, pač pa je sedel kar za volan McLarna F1, svoj čas najhitrejšega in enega najbolj redkih avtomobilov na svetu. Atkinson ga je kupil leta 1999 in ga vozil vsak dan. Raztreščil ga je še istega leta nekega deževnega jutra, ko je v slogu vsakodnevnih prometnih nesreč naletel na žensko v roverju.

 

Preberite še...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.