Avto
58 ogledov

Hrvat s ferrarijem v avstrijsko jezero

Ferrari v jezeru
1/7
Gasilci FF Wenrberg
Hrvat je med obiskom Avstrijske Koroške mimogrede še malo zaplaval po jezeru. Nič tako unikatnega, če ne bi v jezero zapeljal kar s ferrarijem.

Gasilci v bližini mesteca Kaltschacha pri Vrbskem jezeru so imeli minulo sredo ponoči nenavadno nalogo, saj so morali iz enega od tamkajšnjih jezerc potegniti ferrarija F430 spiderja. 

36-letnik, doma iz Reke, je namreč med vožnjo po lokalnih cestah v nekem trenutku iz neznanega razloga zletel s ceste. Po okoli 70 metrih off road vožnje s prestižnim dirkaškim avtomobilom se je vse skupaj končalo v dva metra globokem jezeru. Voznik, ki je bil v vozilu sam, je sicer takoj po pristanku uspel priti iz vozila in je priplaval na obalo. Pomoč je poiskal na bližnji domačiji, od koder so nato poklicali reševalce in gasilce. Premraženi voznik je bil k sreči le lažje poškodovan.

Gasilci so potem, ko so se prepričali, da je bil voznik res sam v vozilu, z dvigalom dvignili lepotca iz ribnika. Čeprav naj bi bil ferrari po fotografijah sodeč dokaj dobro ohranjen in predvsem lepo očiščen, pa je veliko vprašanje, če po bo njegov V8 motor še kdaj zarohnel. Ko je bil nov, je bil vreden kakih 200.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.