Avto
36 ogledov

Hrvati izvažajo prvi avtomobil

Rimac Concept one Rimac Automobili
Hrvaški inovator Mate Rimac, znan po izdelavi najhitrejšega električnega avtomobila, ima končno prvega kupca za svoj concept one.

V naslednjih dneh bo prvi primerek vozila izročil španskemu kupcu, nato pa zagnal nadaljnjo proizvodnjo vozila. Rimac ni želel razkriti imena kupca, saj se bo ta zaradi visoke vsote denarja, ki ga bo odštel za vozilo, ki s pomočjo elektrike doseže najvišjo hitrost 305 km/h, lahko sam odločil za to.


Rimac je v dnevniku nacionalne televizije dejal, da avto v popolnosti nastaja v tovarni v Sveti Nedelji, vsak avtomobil pa je izdelan po naročilu. Dejal je, da naj bi na leto izdelali od 15 do 20 vozil.

"Avtomobilski posel je težak, potrebne so velike investicije. Zato smo se odločili za izdelavo dražjih modelov v manjših serijah, saj so za to potrebna manjša vlaganja," pravi Rimac. Concept one je bil prvič predstavljen pred tremi leti, na salonu v Frankurtu jeseni 2012 pa ga je spoznal ves svet. Pri Bloombergu so Rimca uvrstili med izbrance, ki so obeležili leto 2012.

Komentarjev 1