Avto
21 ogledov

V Kopru tudi hrvaški superstroj

Rimac concept one Rimac Automobili
Z rezanjem traku je vrata odprl prvi razstavno-prodajni sejem plovil, karavaninga in zelene energije Bonaca. Na 25 tisoč kvadratnih metrih razstavnih prostorov se je zbralo 132 razstavljavcev.

Direktor Bonace Tadej Puntar napoveduje, da se jim bo uspelo zasidrati na zemljevid pomembnih in tradicionalnih sejemskih prireditev v tem delu Evrope.

Organizatorjem je pod isto streho uspelo združiti pet različnih, vendar vsebinsko dopolnjujočih se sejemskih dejavnosti s skupnim predznakom kakovostnega preživljanja prostega časa, je ob današnjem odprtju sejma pojasnil Puntar.

Na vprašanje, zakaj so izbrali jesenski termin, ko skoraj sočasno potekata navtična dogodka v Izoli in Portorožu, pa je Puntar ocenil, da Bonaca pomeni "novo zgodbo", ki v tem času edina lahko preživi, saj niso vezani zgolj na navtiko. Jesen je sicer tudi najprimernejši prodajni termin, saj se v tem času naroča plovila in avtodome, ki se prevzemajo spomladi.

Na sejmu bodo obiskovalcem na ogled številne slovenske premiere od električnih vozil znamk Tesla in hrvaškega superavtomobila rimac do Nissanovega električnega vozila, premier mobilnih hiš, plovil ter avtodomov. Na kopnem in v morju je razstavljenih okoli 70 plovil, skoraj toliko je karavanov, poleg teh pa razstavljajo še deset mobilnih hiš, tu pa je še področje zelene energije, je naštel Puntar.

Ob bogati sejemski ponudbi organizatorji napovedujejo tudi pestro spremljevalno dogajanje z razstavnimi delavnicami, tekmovanji, VIP-regato ter koncerti za različne okuse in starosti. Vstopnice za sejem, ki bo odprt do vključno nedelje, je v predprodaji mogoče kupiti za šest evrov, za osem pa na samem prizorišču. Organizatorji sicer pričakujejo več deset tisoč obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.