Avto
136 ogledov

Avtomobili, ki jim ni para

Bugatti veyron super sport Žurnal24 main
Predstavljamo vam top devet avtomobilov oziroma dosežkov, ki so se tako ali drugače izstopajo. V fotogaleriji preverite, kateri so najhitrejši, najbolj varčni, najbolj prodajani avtomobili, ...

Najhitrejši serijski avtomobil (431 km/h)!
Super Sport različica bugatti veyrona je hkrati najhitrejši serijski avtomobil na svetu. Za tiste, ki jim 1001 konjska moč standardnega veyrona ne zadostuje, je bugatti naredil različico super sports, ki razvija 1200 konjskih moči in doseže najvišjo hitrost 431 km/h. To je 23 km/h več kot standardna različica.

Rimac concept_one | Avtor: Rimac Rimac
Najmočnejše električno vozilo (1088 KM)
Hrvaški električni avtomobil Rimac One za najbogatejše je še vedno zgolj koncept. S 1088 konjskimi močmi je trenutno najmočnejše in najhitrejše električno vozilo na svetu.

Najmanjša omejena serija (5 primerkov)
Zadnja različica modela zonda je bila izdelana v zgolj petih primerkih. Pagani se ni sprijaznil s koncem proizvodnje legendarne zonde, zato je predstavil nove različice, med katerimi je bil model Cinque, proizveden v zgolj petih primerkih.

Najboljši pospešek od 0 do 100 km/h (2,5 sekunde)
Britanski dirkalni dvosed ariel atom V8 z zmogljivim osemvaljnim motorjem, ki razvije okroglih 500 konjskih moči, tehta pa zgolj 550 kilogramov, od 0 do 100 km/h pospeši v vsega 2,5 sekunde.

Lexus LFA Nurburgring edition | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Najhitrejši krog v Nürburgringu (7:14:00)

Lexus LFA Nurburgring je na slavnem nemškem dirkališču postavil rekordni čas sedem minut in 14 sekund. Lexus je ob navadnem modelu LFA predstavil posebno Nürburgring različico, ki je med serijskimi avtomobili na dirkališču Nürburgring za zdaj najhitrejša.

Najmočnejši serijski dizelski avtomobil (500 KM)
Luksuzni audijev SUV Q7 s 500 konjskimi močmi velja za najbolj zmogljiv serijski avtomobil z dizelskim agregatom na svetu. Dvanajstvaljnik s šestlitrskim motorjem premore 1.000 NM navora.

Najbolj varčen serijski dizelski avtomobil (3,1l/100km)
Kia je pred kratkim na trg ponudila model rio, ki ga poganja 1,1-litrski trivaljni dizelski agregat s 75 konjskimi močmi, ki pri kombinirani vožnji v povprečju porabi zgolj 3,1 litra goriva na 100 prevoženih kilometrov.

Ljubkovalno ime predsedniške limuzine je "zverina". (Foto: Cadillac) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Najbolj prodajani serijski avtomobil (36 milijonov)

Najbolj prodajani avtomobil vseh časov je kljub upokojitvi še vedno toyota corolla. V 65 letih na tržišču je bilo skupno prodanih 36 milijonov modelov.

Najtežji avtomobil (4536 kilogramov)
Med avtomobili za pravi cestni tank velja limuzina ameriškega predsednika Baracka Obame. Obamin Cadillac letnik 2009 je opremljen in ojačan za primere najtežjih napadov s strelnim orožjem. Tehta več kot štiri tone in pol, kar je dvakrat več kot rolls-royci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.