Avto
41 ogledov

Raper se je hvalil, plačal pa ne

Maybach exelero
1/7
Maybach
Pred nekaj meseci se je raper Birdman na ves glas širokoustil, kako bo v kratkem postal lastnik unikatnega maybacha exelera. A glej ga zlomka, očitno mu je muca popapala jezik in dolarje.

Čeprav je bila prodaja praktično dogovorjena, je trenutni lastnik luksuznega dvovratnika poslovnež Arnaud Massartic še vedno brez denarja. Kot je dejal, je osem milijonov dolarjev (5,55 milijona evrov) vreden avtomobil še vedno na prodaj, saj kupnina ni bila plačana.

Zakaj Birdman nakupa ni opravil, ni znano, je pa prodajalec luksuznih avtomobilov Marc Stromvig za revijo Forbes dejal, da je sam hip hop zvezdniku doslej prodal že okoli 40 avtomobilov in da je Birdman denar vedno nakazal brez težav.

Morda pa je exelero trenutno vendarle prevelik zalogaj, saj naj bi Birdman še vedno odplačeval 1,4 milijona evrov vrednega bugatti veyrona in dober milijon vrednega, a prav tako redkega maybach landauleta.

BIrdman | Avtor: Wikimedia Wikimedia
Raper naj bi bil sicer po ocenah Forbesa "težak" več kot 70 milijonov evrov, saj je med drugim ustanovitelj glasbene založbe Ca$h Money Records.

Izdelan za promocijo gum

Maybach exelero je bil izdelan leta 2005, naročnik pa je bil gumarski velikan Fulda, da bi na njem promoviral svoje pnevmatike.

Poganja ga V12 motor iz maybacha 57S, ki so mu prostornino povečali za tri decilitre na 5,9 litra. Končni rezultat je 515 kW (700 KM) moči in 1.200 Nm navora. Najvišja izmerjena hitrost avtomobila je bila 351 km/h, 2,5 tone težki stroj pa do stotke potegne v vsega 4,4 sekunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.