Avto
18 ogledov

Uradno: galibier je že na poti

Bugatti galibier koncept
1/9
Bugatti
Zdaj je tudi uradno. Bugattijev naslednji model bo razkošni štirivratnik galibier, koncept katerega je že pred časom razburkal domišljijo tistih z debelimi denarnicami.

Predsednik Bugattija Wolfgang Dürheimer je v intervjuju za Auto Motor und Sport napovedal, da bo galibier na trg prišel v drugi polovici leta 2012. V nasprotju z modelom veyron, ki so ga izdelali le v okoli 300 primerkih in se njegova proizvodnja počasi že zaključuje, naj bi bil galibier skorajda velikoserijsko vozilo, saj naj bi na leto izpod rok mojstrov prišlo od 1.000 do 1.500 primerkov.

Ker bo galibier veliko bolj praktičen od veyrona, naj bi kupci po njem radi posegli, motila pa naj jih ne bi niti cena nad milijon evrov.

Po prvih informacijah naj bi sicer prestižno vozilo poganjal osemlitrski šestnajstvaljnik iz veyrona, ki pa bo osiromašen za dve turbini in naj bi tako imel na zalogi "le" okoli 700 kW moči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.