Avto
713 ogledov

Hyundai razvil največjo zračno blazino

Youtube
V želji, da bi še povečali varnost potnikov v vozilu, proizvajalci izumljajo nove načine zaščite. Napredujejo tudi zračne blazine.

Prav zračne blazine so med najbolj priljubljenimi, najbolj enostavnimi in učinkovitimi zaščitami. Avtomobili imajo že skoraj po pravilu danes vgrajenih sedem zračnih blazin, tudi za kolena voznika in celo zunanje blazine za zaščito pešcev ob trku z vozilom. Zdaj pa očitno na trg prihaja nova zračna blazina, ki so jo razvili pri podjetju Hyundai Mobis, dobavitelju opreme v lastništvu korejskega proizvajalca vozil. Predstavili so zračno blazino za panoramsko streho.

video Slovenija Zračna blazina tudi za kolesarje

Pri Hyundai Mobisu trdijo, da je to prva zračna blazina za vozila s panoramsko streho na svetu. V osnovi je podobna ostalim zračnim blazinam, aktivira pa se od zadnje dele strehe naprej. V primeru prevračanja vozila se sproži v samo 0,08 sekunde. Naloga blazine je preprečiti morebitni udarec potnikov z glavo v streho in tudi preprečitev, da bi potniki med trkom popadali iz vozila - če panoramska streha poči in se razbije ali pa je med prevračanjem odprta.

Pešec končno! Avto Prva zračna blazina za pešce

Pri proizvajalcu trdijo, da so se med razvojem srečevali z določenimi težavami, ki so bile v glavnem povezane s tem, da mora zračna blazina učinkovito opraviti svoje delo tudi v primeru, če je streha med prevračanjem odprta, kot tudi s tem, da na strehi ni veliko prostora za njeno dodatno vgradnjo. Pri Hyundaiju Mobis so med razvojem registrirali kar 11 patentov.

Sredinska zračna blazina NOVA ZRAČNA BLAZINA Avto Zračna blazina bo preprečila trke z glavami drug ob drugo

Panoramske strehe so v zadnjih letih postale zelo popularne, predvsem v karavanskih vozilih in športnih terencih, zato pri Hyundaiju verjamejo, da obstaja na trgu velik potencial za tovrstne zračne blazine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.