Avto
10 ogledov

Ima avto dušo?

Če svojega jeklenega prijatelja na skrivaj potrepljate in pozdravite, še ne pome Žurnal24 main
Avto ali jaz, je bil ultimat, ki me je spodbudil k razmišljanju o čustvenem pomenu in duši avtomobila. Treba je dodati, da je šlo za ultimat moškemu, ki se je moral odločiti med novo partnerico ali tem, da obdrži avto, ki mu ga je podarila/kupila bivša.

Pa vendar ni treba, da se znajdemo v tako nehvaležnem položaju (tako zanjo kot zanj), da v svojem prevoznem sredstvu zagledamo nekaj več kot le kup pločevine, plastike in elektronike. Nekateri so mnenja, da ima tako kot hiša tudi avto dušo. Ko sem se pred kratkim sprehajala po avtoodpadu med desetinami karamboliranih avtomobilov, sem tudi sama dobila občutek, da ima prav vsak poškodovanec svojo zgodbo. Ponekod so bili vidni celo madeži krvi in občutki so bili težki. V tistem hipu sem bila prepričana, da ga ni čistila, ki bi ta žalosten in trajen pečat lahko za vedno izbrisal iz avtomobila.

 

Kolumnistka

izraža lastna mnenja, ne mnenj uredništva.

Avto ni le avto
Duša avtomobila pa ni vedno le tragična, temveč je lahko nabita z zelo pozitivno energijo. Prvi ukraden poljub na sprednjem sedežu, solovožnja do morja, polna občutka svobode, študentske noči na avtomobilskih sedežih na potepanju po Evropi, pogled na spečega partnerja na sovoznikovem sedežu, ki ga neizmerno ljubite, nepozaben družinski izlet z avtomobilom ... Če ste vse to doživeli v istem avtomobilu, se je nesmiselno prepričevati, da je avto le avto in da je vse ostalo le pretirana razčustvovanost.

Zato bodite pozorni, kaj počnete s svojim jeklenim prijateljem in kako to počnete, če želite, da bo vajina skupna pot zadovoljujoča, vesela in varna. Redno ga čistite, vozite na servisne preglede, ne preobremenjujte motorja in prestavne ročice, privoščite mu prijetno glasbo, ne puščajte ga predolgo samega (in osamljenega), če pa ga na skrivaj potrepljate in ga pozdravite, pa tudi ne bo pomenilo, da so se vam začeli čudno kodrati možgani. Po teoriji kvantne fizike ni važno, ali gre za človeka, žival, rastlino, kamen ali ... avto, vse je povezano, zato lahko na vse vplivamo in vse vpliva na nas. In kakšen odnos imate do svojega avtomobila vi?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.