Avto
202 ogledov

Ima Volkswagen težave zaradi uspeha Škode?

Škoda superb Škoda
Škoda, ki je del koncerna Volkswagen, je lani zabeležila rekordne prodajne rezultate v svoji 110 let trajajoči zgodovini. Čehi so proizvodnjo povečali za več kot 13 odstotkov. Volkswagen na drugi strani ima še naprej težave pri prodaji.

Škodina politika je zelo agresivna. Načrt je, da bodo vsake pol leta predstavili nov ali prenovljen model zasnovan na modularni MQB platformi. Čehi so nedavno predstavili tretjo generacijo svoje križarke , superba, ku ponuja prostorno BMW serije 5 in ceno nižjo od Volkswagnovega pasasata. Za naslednje leto so že najavili svetovno premiero velikega križanca s sedmimi sedeži, ki je za zdaj znan pod imenom "A-Plus SUV".

Bodo zavirali rast Škode?

V primerjavi s Škodo je Volkswagen lani pokvaril že tako neblesteče rezultate, piše Automotive News Europe. Če se je nekdanji predsednik VW skupine Ferdinand Piech hrabril z konkurenčnostjo znotraj koncerna, so se z njegovim odhodom stvari spremenile. Kot vire blizu podjetja navaja Automotive News, naj bi Škodin uspeh razburil vodilne pri Volkswagnu. Zato naj bi že začeli z načrti za centralizacijo koncerna v Nemčiji, s katerim bi zmanjšali uspešnost češkega proizvajalca vozil.

"Škoda je vsekakor postala izzivalec Volkswagna, ki se mora stvari lotiti sistematično in resno," je dejal eden od avtomobilskih analitikov, ki je želel ostati anonimen, saj je tesno povezan s podjetje Volkswagen. "Niso le modeli znamke Škoda postali "prepametni" (ta izraz uporabljajo v podjetju op. a.), ljudje v Škodi preprosto razmišljajo hitreje in bolje od mnogih v Wolfsburgu, kjer so prepočasni in preveč tradicionalni. Mnogi bi se lahko učili od Škode," dodaja anonimnež.

Komentarjev 3
  • Tacek Mijav 12:22 11.julij 2015.

    kaj pomeni BMW? bolše met volkswagna! škoda je pa navadn plagiat! za škodo je pa škoda dnara :)

  • 4krogci 19:26 10.julij 2015.

    vag grupa: če se hočeš preseravat kupiš porsche, če hočeš udobje in tišino v kabini kupiš audi, če želiš kvalitetno sestavljanje udobno vožno in ti ni vazno za glasnost v kabini si kupiš škodo, če ti pa dnar ostaja in ...prikaži več imaš rad slabo sestavljanje,pokajoče in neudobno podvoznje in solidno tisino si pa vw kupiš, seat je pa poglavje za sebe - majhne avtomobile delajo kr dobre ampak njihov problem je da bi radi na podvozju malega avta nardil avto z dolžino 5m

  • jakec1575 15:35 10.julij 2015.

    V bistvu so Nemci v zadnjem desetletju postali Grki in zato jim gredo slednji tako na zivce. Poleg tega so Slovani veliko bolj polni idej kot pa germani. Tudi v germanskih firmah velikokrat Slovani ticijo zadaj za imenitnimi idejami. Nemci ...prikaži več so dolgočasen predvidljiv narod. Ki so pkazali tudi, da konkurenca obstaja samo dokler so boljši. Ko pa temu ni tako, pa izkoristijo vse vzvode ne prevzema idej, ampak vzvode zaustavljanja razvoja. Imenitno! Koncno pravi obrazi.