Avto
913 ogledov

Imate teslo? Potem ne spreglejte tega opozorila!

Tesla 3 Saša Despot
Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je sporočil, da ima lahko skoraj pol milijona njihovih vozil težave, ki povečuje tveganje za nastanek prometne nesreče.

Tesla bo odpoklicala več kot 475.000 avtomobilov modelov 3 in S zaradi težav s kamero za vzvratno vožnjo in prtljažniki, ki povečujeta tveganje za nastanek prometnih nesreč, je sporočila ameriška uprava za varnost v cestnem prometu. Gre za avtomobile, ki so nastali med letoma 2014 in 2021.

Odpoklicanih bo 356.309 avtomobilov modela 3 in 119.009 avtomobilov modela S, je sporočila Nacionalna uprava za varnost v cestnem prometu (NHTSA).

Tesla 3 Avto Kaj v resnici predstavlja Teslin logotip

Skupno število odpoklicanih vozil je skoraj enako pol milijona vozil, ki jih je Tesla dobavila lani, izpostavlja Reuters.

Pri avtomobilih modela 3 se lahko "kabelski snop kamere za vzvratno vožnjo poškoduje zaradi odpiranja in zapiranja pokrova prtljažnika, kar prepreči prikaz slike kamere za vzvratno vožnjo", je sporočila NHTSA.

Avtopilot Iz Tesle pojasnjujejo Avto Zaradi nenavadne nesreče v Parizu, Teslin avtopilot spet pod drobnogledom

Tesla 3 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Prtljažnik se lahko nenadoma odpre

Pri vozilih modela S pa se lahko zaradi težav z zapahi sprednji prtljažnik odpre "brez opozorila in ovira voznikovo vidljivost, kar poveča tveganje za trčenje", so sporočili iz Tesle. V družbi niso seznanjeni z nobeno nesrečo, poškodbami ali smrtnimi žrtvami, povezanimi s težavami, navedenimi v odpoklicu avtomobilov, navaja NHTSA.

Nio ET5 Okvirna cena Avto Tesla dobila velikega konkurenta in to za nižjo ceno

Pri Tesli se na poizvedovanja Reutersa glede odpoklica še niso odzvali.

Na Kitajskem bodo odpoklicali približno 200.000 Teslinih vozil, je danes sporočil tamkajšnji regulator trga. Med njimi 19.697 uvoženih modelov S, 35.836 uvoženih modelov 3 in 144.208 modelov 3, proizvedenih na Kitajskem.

Tesla S Električna tesla Avto Strošek popravila električne tesle tako visok, da se je odločil za škandal

NHTSA je pred tem pod drobnogled vzela 580.000 Teslinih vozil zaradi odločitve družbe, da omogoči igranje video iger na osrednjem zaslonu avtomobila v času, ko se vozilo premika. Tesla se je naknadno odločila, da to funkcijo onemogoči v času vožnje, še navaja Reuters.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.