Avto > Na Štrom
19871 ogledov

Strošek popravila električne tesle tako visok, da se je odločil za škandal

Tesla S Tesla Motors
Elon Musk je teslo poslal v vesolje, bivši finski lastnik tesle S Tuomas Katainen, ki bi moral za popravilo plačati 20.000 evrov, pa jo je poslal v večna lovišča. In to na zelo spektakularen način.

Avtomobil je namreč zaupal fantom, ki so nanj pritrdili 30 kilogramov razstreliva in ga v nekem opuščenem kamnolomu, razstrelili »na prafaktorje«. Ves dogodek so tudi dokumentirali in si ga lahko ogledate na priloženem YouTube videu.

Avtopilot Iz Tesle pojasnjujejo Avto Zaradi nenavadne nesreče v Parizu, Teslin avtopilot spet pod drobnogledom

In kaj je Finca navedlo k temu, da se je avtomobila znebil na tako radikalni način? Dragi stroški za popravilo avtomobila, ki ga je ravnokar kupil rabljenega. Katainen je namreč kupil rabljeno teslo model S letnika 2013.

Tesla Y Tesla model Y Avto Vozili smo verjetno najbolj vroč avto na svetu ta hip

Prvih 1.500 kilometrov, ki jih je prevozil s svojim avtomobilom, je bilo, kot je povedal, čudovitih, saj se je izkazal za odličnega. Po 1.500 kilometrih pa so se začele okvare in sitnosti kopičiti in ko je avtomobil končno odpovedal, je moral poklicati avtovleko.

Po dolgih tednih na servisu so ga obvestili, da njegovega avtomobila ni možno popraviti. V najboljšem primeru bi bila potrebna zamenjava celotne baterije, kar bi stalo 20.000 evrov, uspešen izid posega pa ni bil zagotovljen.

Tesla Y Ključno Avto Forenziki razvozljali Teslin softver

Katainenu se to ni zdelo smiselno, zato se je odločil, da se avtomobila znebi za vedno in to na zelo radikalen način. V opuščenem kamnolomu blizu vasi Jaala na jugu Finske so na avtomobil pritrdili 30 kilogramov močnega eksploziva in ga razstrelili.

Komentarjev 7
  • Pepe007 09:49 23.december 2021.

    Film ni nek amaterski izdelek eksplozije. Gre pač za poskus postati "vplivnik" ali kaj že in služiš od klikov. Problemi s teslo so prišli prav, dvomim pa, da so bili odločilni, da se je šlo v tak projekt. Klikajte ...

  • bozo666 07:35 23.december 2021.

    ..."ki so nanj pritrdili 20 kilogramov razstreliva"... par vrstic nižje pa... "so na avtomobil pritrdili 30 kilogramov močnega eksploziva in ga razstrelili." Pa zaupaj novinarju, ki objavlja take bedarije.... še dobro da ne piše člankov o cepljenju.

  • Avatar Ollaliolla
    Ollaliolla 00:36 23.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m