Avto
7 ogledov

Insignia evropski avto leta 2009

Opel insignia je za pičlo točko prehitela ford fiesto in si nadela laskavi naslo Žurnal24 main
Opel Insignia je bila s strani neodvisne žirije, ki jo je sestavljalo 59 priznanih avtomobilističnih novinarjev iz 23 držav, razglašena za avto leta 2009 (Car of the Year 2009, COTY).
 

Preberite še:

Opel insignia priletela iz neba

Večina članov žirije je poudarila videz in vizualne kvalitete naslednice legendarne vectre, vendar pa je novi model iz Rüsselsheima za srednji segment nekaj več kot samo dizajn, so mnenja v neprofitni organizaciji COTY.

Letošnje tekmovanje je bilo eno od najbolj napetih v zgodovini tega izbora, ki zagotovo spada v sam vrh najbolj priznanih avtomobilskih izborov. Tako je opel insignia s skupno 321 točkami le za točko prehitela ford fiesto, medtem ko se je na tretje mesto uvrstila šesta generacija volkswagnovega golfa. Ostali finalisti so si sledili v naslednjem vrstnem redu, citroën C5 (198 točk), alfa romeo MiTo (148 točk), škoda superb (144 točk) in renault megane (121 točk).



Insignia je tretji Opel/Vauxhall model, ki je osvojil to prestižno priznanje. Kadett je bi razglašen za avto leta 1985 leta, omega dve leti kasneje. Pomembno je poudariti, da je insignia prva limuzina iz srednjega segmenta od leta 1998, ki je osvojila ta laskavi naslov.

Pri ocenjevanju za avto leta 2009 so novinarji morali upoštevati kriterije kot so oblika, varnost, upravljanje in zmogljivost. " Tehnične inovacije in cenovna dostopnost so zelo pomembni kriteriji ," so povedali na COTY. S svojo izjemno obliko in vrhunsko tehnologijo, nova opel insigna v trivratni, petvratni in karavanski različici, po mnenju strokovne žirije izpolnjuje vse kriterije. Oplov novinec se bo v Evropi začel prodajati v prvem četrtletju leta 2009.

Direktor prodaje, marketinga in poprodaje GM za Slovenijo, Hrvaško in Bosno & Hercegovino Nigel Woodcock je ob tem dejal: "Navdušeni in vznemirjeni smo zaradi tega laskavega naslova. Nagrada je pokazatelj trdega dela celotne organizacije. Hkrati je nagrada obveza za dobro delo v naprej, saj si kupci Oplov zaslužijo kakovostne avtomobile, ki jih krasi atraktivna oblika. Vse to ima nova opel insignia. Upam, da bomo to znali prenesti v naslednje leto."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.