Avto > Iz druge roke
3195 ogledov

Država EU: Vozila pijanih voznikov ukrajinski vojski

Alkotest Profimedia
Latvijska vlada si prizadeva predati avtomobile, zasežene pijanim voznikom, ukrajinski vojski. Nova koalicijska vlada je že odobrila ukrep.

Pijanim voznikom v Latviji bodo zasegli avtomobile in jih poslali ukrajinski vojski. Po sklepu vlade bodo avtomobile zasegli voznikom z več kot 1,5 promila alkohola v krvi.

Latvijski premier Krišjānis Kariņ je predlog, ki ga je predložilo finančno ministrstvo, napovedal na novinarski konferenci, poroča nacionalna javna radiotelevizija LSM News.

Prometna nesreča, zaprta avtocesta Katastrofa Avto Slovenske ceste: Zaušnica s strani Evropske komisije

Načrt je predstavil latvijski premier Krisjanis Karin, zagovarjalo pa ga je ministrstvo za finance, ki trenutno pripravlja program za izvedbo.

Ideja je prišla iz latvijskega družbenega gibanja, znanega kot "Twitter convoy/NGO Agendum", ki je ukrajinski vojski dostavilo že več kot 1000 avtomobilov, piše Business Insider.

Zavorna luč Lumaco Innovations AG Začetek testov Avto Začetek testov: Avtomobili spredaj z novo, zeleno lučjo

"Zdaj spet potrebujejo avtomobile," je povedal tiskovni predstavnik ministrstva za finance. "Zato verjamemo, da bi avtomobili, zaseženi pijanim voznikom v Latviji, pri tem pomagali ukrajinski vojski."

Komentarjev 5
  • Šustet 15:28 22.februar 2023.

    Imam občutek da so vsi mal skregani sa realnosti, te Ukrajine imam pun kufer, a boste tudi mercedes, audije, bmv, ferarije kateri se sprehajajo po SL0 avto cesti (bez vinjete) pošiljali v Ukrajino????? Vsak dan Ukrajina, gdaj pridem v trgovino ...prikaži več vse je bolj drago kot včeraj, položnice elektrika, plin in vse drugo za Ukrajino????

  • kapibara 08:49 21.februar 2023.

    Jih bodo Rusi kuj sesuli, tudi pijanim ukro- vojaškim voznikom

  • satir 08:33 21.februar 2023.

    Počakajmo še malo... bodo začeli s pošiljanjem voznikov, ker jim manjka kanonfutra.