Avto > Iz druge roke
3334 ogledov

Kaj je "Kia Challenge"? Smrtonosni izziv na Tik-Tok zahteval štiri nove žrtve

Policija - fotografija je simbolična Profimedia - fotografija je simbolična
Za otroke in najstnike je igra, a tudi dokaz, koliko avtomobilov lahko ukradejo v enem dnevu.

Lastniki vozil znamke Kia in Hyundai po ZDA že več mesecev poročajo o isti težavi: tatovi jim kradejo avtomobile zgolj s kablom USB.
Gre za nov nori Tik-Tok izziv, zadnji primer pa je povzročil smrt štirih najstnikov, ki so z ukradeno kio sportage zbežali s ceste.

parkirišče To se je zgodilo Avto Izpoved bralca: Številni lastniki avtomobilov zjutraj začudeni

To ni prvič, da nesrečo povezujejo z "izzivom Kia/Hyundai". Pred dvema mesecema sta umrla dva 14-letnika, tretji pa je bil po trčenju ukradene hyundai sonate v Columbusu hospitaliziran.

Nesreča, povezana z izzivom, se je zgodila tudi v Buffalu, ko je 14-letnica iz ukradenega avtomobila končala v bolnišnici, 16-letnemu vozniku pa so odvzeli prostost.

parkiranje v ljubljani, parkirišče, parkirnina Njihov trik Avto Zakaj tatovi najprej pogledajo v ogledala

Problem mehanski ključi

Takrat je šef lokalne policije Duane Mabry dejal: "Za te otroke in najstnike je to igra, vendar je to tudi dokaz, koliko avtomobilov lahko ukradejo v enem dnevu. Omeniti moram še, da z ukradenimi avtomobili izvajajo še vrsto drugih kaznivih dejanj."

Mercedes Benz EQB Avto Neverjetno, kaj vse so ukradli delavci Mercedesa

Poročila o novem 'Tik-Tok izzivu' so se pojavila julija, ko so se pojavili tudi prvi videoposnetki na družabnem omrežju Tik-Tok..
Na njih so prikazani tatovi avtomobilov, v večini so to mladi najstniki z oznako »Kia Boys«, ki imajo na TikToku več kot 33 milijonov ogledov. Ciljajo na odklenjena vozila Kia in Hyundai ter za zagon motorja uporabljajo kabel USB. Med tatovi je bil celo 11-letni fant.

Avto Nenavadna luknja: Nov način kraje vozil

Konec avgusta je losangeleška policija tvitnila, da so se kraje vozil Kia in Hyundai v enem letu povečale za 7 odstotkov in, da gre verjetno za izziv družbenih medijev 'Tik-Tok Kia/Hyundai'.

Po poročanju Washington Posta naj bi kriminalci ciljali na vozila (letnik 2010-2021), opremljena s starimi, mehanskimi ključi, medtem ko so modeli s "pametnimi" ključi prizaneseni pred odtujitvijo.

Komentarjev 1
  • djdj 14:47 29.oktober 2022.

    Konta reklama konkurence.