Avto > Iz druge roke
71571 ogledov

Nenavadna luknja: Nov način kraje vozil

Facebook
Lastnik se je sprehodil do svojega parkiranega range roverja in opazil nenavadno luknjo v prtljažniku.

Včasih se niti ne zavedamo, kako »kreativni« so lahko tatovi avtomobilov. Lastniki Range Roverjev iz Velike Britanije so opazili nov "trend" v načinu kraje.

Kraja avtomobila To pravi statistika Avto Kje je največja verjetnost, da vam v Sloveniji ukradejo avto? To pravi statistika.

Kriminalci so analizirali priklop kablov v modelu range rover sport. Kabli med drugim potekajo skozi prtljažna vrata. Ponekod je iz plastike, zato rezanje luknje vanj ne povzroča veliko hrupa. Ko zlezejo »pod kožo«, morajo le še prerezati ustrezne kable.
Tatovi takoj izklopijo alarm in odklenejo ključavnice. Dovolj je, da avto »samo« prižgejo, kar pa jim žal tudi ne bo predstavljalo težav.

Auto Wallis Ljubljana servis mehanik Avto Avtomobilski tatovi so imeli lani eno veliko tarčo

Avtor priložene fotografije se je pred krajo rešil tako, da je v avto vgradil dodatno napravo za izklop vžiga. Sicer svojega avtomobila verjetno ne bi našel na istem mestu, kjer ga je zvečer pustil, preden je odštel mirno spat.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 16:57 13.januar 2024.

    Kaj pa senzor tresljajev ?

  • Toma 10:30 16.oktober 2022.

    Lahko bi uporabili kronsko žago. Akumulatorski vrtalnik je precej cenejši od kotne brusilke, paše luknjo je lažje popraviti.