Avto > Iz druge roke
59305 ogledov

Katere avtomobile srednjega razreda se splača kupiti?

Tehnični pregled Profimedias
Kateri avtomobili so najbolj in zanesljivi v srednjem razredu in s katerimi boste najpogosteje obiskovali servise?

Srednji razred oziroma avtomobilski segment D pogosto imenujemo tudi »direktorski razred«, saj novi avtomobili tega razreda niso dostopni vsakomur. A z rabljenimi je drugače, saj njihove cene hitro padejo na raven spodnjega srednjega razreda, zato se zdijo zanimiva alternativa za družinsko rabo. Vendar pa je pogoj za uspešno družinsko rabo tudi njihova zanesljivost.

Auto Wallis Ljubljana servis mehanik Devet prvakov Avto Poročilo: Devet najbolj zanesljivih avtomobilov

Audi A6 (2010) | Avtor: Audi Audi

Pri nemški organizaciji za preverjanje kakovosti TÜV so na osnovi podatkov s tehničnih pregledov izvedli primerjavo med najbolj zaželenimi rabljenimi pripadniki srednjega razreda. Pogoja za uvrstitev v primerjavo je bil, da je rabljenemu pripadniku srednjega razreda cena rabljenega res padla na raven novih avtomobilov spodnjega srednjega razreda.

BMW serija 3 Nasvet mehanika Avto Rad bi imel rabljenega audija ali BMW, to pravita mehanika

Nemci na vrhu in dnu

V Nemčiji sicer avtomobile po razredih razvrščajo malce drugače kot pri nas, saj je čast pripadnice srednjega razreda poleg očitnih pripadnikov, kakršni so denimo volkswagen passat, škoda superb ali mercedes-benz razreda C, pripadla tudi škodi octavii, prav tako pa tudi denimo audiju A6 in mercedesu-benzu razreda E. Avtomobile so razvrstili glede na povprečno število okvar in pomanjkljivosti.

Volkswagen golf vožnja voznik voznica števec hitrost 100 km/h Avto Poročilo: Avtomobili, s katerimi prevozijo največ kilometrov

Podatki agencije TÜV so pokazali, da bodo najbolje storili tisti, ki se bodo v tej kategoriji rabljenih avtomobilov odločili predvsem za pripadnike znamk Audi in Mercedes-Benz. Priporočajo predvsem audija A4 in A6 ter mercedesa-benza razredov C in E. Takoj za njih sta se uvrstila tudi japonska avtomobila mazda 6 in toyota avensis. Mazdi so boljšo uvrstitev preprečile problematične zavore, toyoti pa elektronika.

Volkswagen CC | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Morda se torej zdi, da pri TÜV postavljajo v ospredje najbolj zanesljivih predvsem nemške odele, vendar pa to ne drži, saj so se na dnu lestvice znašli BMW serije 5 ter volkswagna passat in CC. Res je sicer, da ti avtomobili pogosto služijo v podjetjih in prevozijo veliko kilometrov, vendar to velja tudi za avtomobile z vrha lestvice.

Čiščenje avta Škoda Avto Zakaj ne smete pomisliti na čistila iz supermarketa
Komentarjev 5
  • Bojan Lavrencic 09:41 07.april 2021.

    Ja ko grem na morje dalec d v Dalmacijo pa ob cesti vecinoma obticijo z okvaro ravno Audiji in to procentualno v vecjem stevilu kot je njihov procent na cesti.Pa tudi tla iti v enak razred recimo A4 in A6 ...prikaži več ter C in E klaso mi je malo mimo. Kot drugo pa mislim da stejejo okvare najdene na tehnicnih pregledih kar spet ni ravno zanesljiv pokazatelj. No na koncu pa pri nakupu rabljenega vedno steje tudi sreca.....

  • munja 08:19 04.april 2021.

    Te lestvice so kot ankete, čisto odvisno, kdo jih dela.

  • la 12:09 03.april 2021.

    lestvica je narejene po popravljanju avtov kateri več in kateri manj ,Renaulta sploh ni ,tako da je Renault zakon