Avto > Iz druge roke
68934 ogledov

Poročilo: Devet najbolj zanesljivih avtomobilov

Auto Wallis Ljubljana servis mehanik Andrej Leban
Nemška agencija za preverjanje zanesljivosti potrošniških izdelkov TÜV je objavila seznam najmanj problematičnih avtomobilov, ki niso nujno dragi ali pa celo povsem novi.

Znano je, da imajo nekateri opazovalci v zvezi z izsledki agencije sicer nekaj pomislekov, saj so utemeljeni na točno določenih kategorijah, ki jih preverjajo na tehničnih pregledih. Agencija tudi ne navaja razlik med službenimi in zasebnimi avtomobili, prav tako pa tudi ne prevoženih kilometrov posameznega avtomobila, Kljub temu je seznam dobro vodilo pri nakupu rabljenih avtomobilov, saj izpostavi najbolj očitne napake, ki vplivajo na zanesljivost in varnost vozil, zato ga ne bi smeli ignorirati.

Volkswagen golf vožnja voznik voznica števec hitrost 100 km/h Avto Poročilo: Avtomobili, s katerimi prevozijo največ kilometrov

Pri agenciji so po avtomobilskih segmentih izpostavili devet prvakov, ki so se na tehničnih pregledih izkazali za najbolj zanesljive. Izkazalo se je, da ni nujno, da se med najbolj zanesljivimi znajdejo le najmlajši do tri let stari avtomobili, ampak lahko določeni modeli svoj dober položaj zadržijo tudi, ko dosežejo starost šest, devet ali celo enajst let. Tudi ni nujno, da gre za drage avtomobile premijskih znamk, kar denimo dokazuje mestni malček opel adam. V kategoriji majhnih mestnih avtomobilov po drugi strani vlada premijski audi A1.

Opel adam rocks | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mestni malčki

V tem segmentu je na prvem mestu stilsko zavestni malček opel adam, ki ga Opel sicer ne izdeluje več, a ga ne bo težko najti v ponudbi rabljenih avtomobilov. Mehaniki pohvalijo predvsem njegove šasijo, zavore, motor in svetlobna telesa. Morebitni bodoči lastnik mora sprejeti le dejstvo, da je na voljo le s troje vrat, saj petvratne karoserije ni nikoli imel. Gre tudi za malce dražji avtomobil, saj je v svojem času veljal za premijskega malčka.

Audi A1 sportback | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Majhni mestni avtomobili

V tem razredu je na prvem mestu imenitni audi A1, čigar primerki tudi po devetih letih ne povzročajo prevelikih težav. Tudi v tem primeru je treba za rabljenega plačati malce več od povprečja, saj gre za avtomobil, za katerega je treba več odšteti tudi, ko je nov.

Hyundai i30N | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Spodnji srednji razred

V tem razredu se je kot edini korejski predstavnik na prvo mesto povzpel hyundai i30. In TÜV  ugotavlja, da na prvo mesto tudi upravičeno spada, saj ne napada le prvega mesta v razredu, ampak tudi nasploh, saj pri njem niso odkrili kakšnih posebnih napak.  Poleg tega gre za cenovno precej ugoden avtomobil, ki je na voljo v treh karoserijskih različicah, torej dobrega rabljenega ne bo težko najti.

Prenovljena opel insignia | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Srednji razred

Najbolj zanesljiv avtomobil v srednjem razredu je presenetljivo opel insignia, ki za seboj pusti tudi veliko bolj premijsko konkurenco. Pri TÜV kot edino resnejšo napako izpostavljajo občasne izgube motornega olja. Sicer gre za zelo zanesljiv avtomobil, na katerega se lahko lastniki zanesejo, poleg tega pa je tudi precej cenejši od premijskih tekmecev, kakršni so mercedes-benz razreda C, audi A4 ali BMW serije 3.

Mercedes-benz E razred | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Višji srednji razred

V višjem srednjem razredu se je na prvo mesto uvrstil mercedes-benz razreda E, ki je na voljo kot lepa in udobna razkošna limuzina ali kombi, ki je tudi zelo zanesljiv. Mercedes je namreč po fiasku druge generacije konec devetdesetih let močno dvignil kakovostna merila, kar se odraža v zanesljivosti tega modela. Problematična zna biti le sprednja prema, zato jo je pred nakupom dobro temeljiteje preveriti. Za mercedes-benz razreda E je sicer tudi v rabljenem stanju treba odšteti kar precej denarja, vendar pa ga boste lahko pozneje tudi ugodno prodali.

Audi A7 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Višji razred

Audi A7 sicer ni povsem brez napak, saj ga lahko pestijo težave z elektroniko in diferenciali, vendar pa so njegovi tekmeci še bolj pomanjkljivi. Audi A7 je torej v svojem razredu dobra izbira. Poleg tega lahko lastniku zvesto in zanesljivo služi tudi v višji starosti.

Mercedes-Benz GLC | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Športni terenci

Najbolj zanesljiv med športnimi terenci vseh razredov je mercedes-benz GLC, ki ni le najbolj zanesljiv v svojem razredu ampak med vsemi pregledanimi avtomobili, saj svojim lastnikom le redko povzroča težave. Če do težav kljub temu pride, so te večinoma povezane s komponentami šasije, predvsem v primeru, če se je avtomobil veliko vozil po slabši podlagi. Seveda je treba za dober primerek plačati veliko denarja, vendar zanj lahko veliko tudi iztržite.

Porsche 911 | Avtor: Porsche Porsche

Športni avtomobili

Nesporni prvak v zanesljivosti med športnimi avtomobili je porsche 911, kar bi lahko pripisali tudi razmeroma malo prevoženi kilometrom in vestni skrbi njegovih lastnikov za vzdrževanje. Porsche 911 je pač ljubljenec lastnikov in mehanikov in je vedno deležen najboljše oskrbe.

Mercedes razred B | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Enoprostorci

V vse bolj maloštevilnem razredu po kakovosti izstopa mercedes-benz razreda B, saj na njem težko najdejo večje napake. Pri svojih lastnikih sicer ne vzbuja posebno toplih čustev, zato pa se jim oddolži s praktičnostjo in zanesljivostjo. Poleg tega je tudi cenovno razmeroma ugoden in vsekakor bolj uporaben od primerljivih športnih terencev.

Avtomobilski števec Pazljivo Avto Rabljeni: Tako umetno zvišajo vrednost za 3.000 evrov
Komentarjev 3
  • elat 22:23 28.marec 2021.

    Rezultat nemškega državnega prvenstva.

  • Toma 13:12 27.marec 2021.

    Sama precenjena nemška jajca! Zelo lepo izgledajo z blinkerji na odstavnem pasu AC.

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 08:07 27.marec 2021.

    Nemci hvalijo svoje avtomobile. Ko pogledaš širše v svet, pa se pomaknejo na lestvicah precej nižje, tudi pod sredino. Kar neki za reklamo.