Avto > Iz druge roke
49704 ogledov

Najbolj vzdržljivi avtomobili so...

Toyota prius plug-in Gregor Prebil
Pri ameriškem portalu iSeeCars so poiskali najbolj trdožive avtomobile, ki izstopajo po prevoženih kilometrih na števcu.

Pri iSeeCars, kjer redno objavljajo poročila o novih in rabljenih avtomobilih, so opazili, da v času krize ljudje posegajo po avtomobilih, ki veljajo za bolj zanesljive in trdožive, nizki pa tudi stroški njihove uporabe.

Rdeča luč na smaforju Zgodovinsko? Avto Zgodovinsko? Sodišče izreklo večjo kazen, ker je vozil SUV

Land Cruiser | Avtor: Toyota Toyota

Zato so izdelali seznam avtomobilov, ki glede na statistike povprečno prevozijo največ kilometrov, kar je eden od dokazov njihove trdoživosti. Za vir podatkov so vzeli seznam 14,9 milijona avtomobilov, ki so jih lani prodali na ameriškem trgu, in med njimi poiskali avtomobile, ki so na števcu imeli več kot 200.000 milj, kar ustreza 320.000 kilometrom. Ti kilometri naj bi nakazovali, da gre za nadpovprečno vzdržljiv avtomobil. Poleg tega avtomobili niso smeli biti starejši od letnika 2000.

Najem avtomobila Free2move Novo pri nas Avto Nov ponudnik: Prvi korak do cilja, nič več lastništva avtomobila

Za najbolj trdoživ avtomobil se je izkazala toyota land cruiser, saj je 18,2 odstotka lani prodanih rabljenih primerkov imelo na števcu več kot 320.000 kilometrov. Na drugo mesto se je s 14,2 odstotka avtomobilov z več kot 320.000 kilometri na števcu uvrstila toyota sequoia, na tretje mesto pa s 6,6 odstotka chevrolet suburban.

Chevrolet subruban | Avtor: Chevrolet Chevrolet

Za najbolj trdoživo znamko se je tudi izkazala Toyota, saj se je v vrh najbolj trdoživih uvrstilo petnajst njenih modelov. Poleg že omenjenih dveh so to bili še toyote 4unner, tundra, avalon, prius, highlander hybrid in sienna. Preostala mesta so zasedli GMC yukon XL, ford expedition, chevrolet tahoe, GMC yukon ter hondi ridgeline in odyssey.

Zadnje luči zavore Krajši dan Avto Krajši dan: Ujeli smo nevidnega voznika

Sklepamo torej lahko, da v pogledu trdoživosti na ameriškem trgu rabljenih avtomobilov prevladujejo japonski in ameriški avtomobili, evropskih pa ni med njimi. Najpogosteje so to športni terenci. Vendar pa raziskava kaže, da lahko veliko kilometrov prevozijo tudi v primerjavi z njimi majhne hibridne toyote, pa čeprav imajo pod motornim pokrovom veliko bolj zahtevno tehnologijo od denimo land cruiserja ali 4runnerja.

toyota sequoia | Avtor: Toyota Toyota

listje Avto Na čem bolj drsi - listju ali snegu?
Komentarjev 6
  • robert8 17:36 19.november 2022.

    Fiat Stilo 420 tisoč km.

  • crniovcar 20:05 18.november 2022.

    Moj touran1,9 letnik 2009 ima 280000KM. Vse deluje ko prvi dan . Seveda servisi in zavore.

  • Toma 18:31 18.november 2022.

    360+ menjana kuplunga in diski!