Avto > Iz druge roke
91644 ogledov

Poglejte, kaj se dogaja s poplavljenim porschejem iz Slovenije

poplavljeni šporsche cayman GT4 RS
1/8
RS Dynamics
Med lanskimi poplavami je več dni v vodi preživel tudi porsche cayman GT4 RS weissach. Zdaj so se nemški tunerji lotili njegove prenove.

Nemško podjetje RS Dynamics, ki je specializirano predvsem za športni tuning cestnih vozil in zaščitne premaze, je namreč zagnalo projekt prenove poplavljenega porscheja, ki so ga poimenovali Seacret Project.

poplavljeni šporsche cayman GT4 RS | Avtor: RS Dynamics RS Dynamics

Da za projekt obnove niso izbrali kar nekega poplavljenega avtomobila, ampak prav ta porsche so zaslužne njegove lastnosti. Gre namreč za najbolj športno različico caymana s 4,0-litrskim motorjem iz porscheja 911 GT3, ki razvije največjo moč natanko 500 'konjev'. Do 100 kilometrov na uro pospeši v 3,4 sekunde in doseže največjo hitrost 315 kilometrov na uro.

Lastnik je za omenjeni primerek caymanna dokupil tudi paket weissach s poudarjenim videzom ogljikovih vlaken in ravno ko je bil po registraciji junija 2023 po 700 prevoženih kilometrih na poti v delavnico, kjer bi morali nanj nalepiti "karbonske nalepke", ga je doletela nesreča in med poplavami je bil popolnoma zalit z blatno vodo.

poplavljeni šporsche cayman GT4 RS | Avtor: RS Dynamics RS Dynamics

Mehaniki iz podjetja RS Dynamics bodo imeli z avtomobilom veliko dela, saj ga bodo najprej morali temeljito očistiti in obnoviti vse od lupinastih sedežev do električnih napeljav, luči in drugih komponent. Na koncu pa bo račun pokazal tudi, če se je obnova sploh splačala in si lahko s prodajo povrnejo njene stroške, ali pa bodo v izgubi.

Potek prenove pa bodo objavljali tudi na družbenih omrežjih Instagram in Tik Tok, kjer lahko spremljate, kaj se z avtomobilom trenutno dogaja.

dezurni@styria-media.si

poplavljeni šporsche cayman GT4 RS | Avtor: RS Dynamics RS Dynamics

Komentarjev 4
  • Toma 05:21 21.februar 2024.

    Totalna izguba dnarja in časa! Drek je in drek ostane!

  • dare326 12:47 20.februar 2024.

    "projekt prenove poplavljenega porscheja, ki so ga poimenovali Seacret Project" = v prevodu sekret projekt. Kaj drugega ob tako blatnem avtu.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:41 20.februar 2024.

    Naj ga drugič zavaruje proti poplavi:)