Avto > Iz druge roke
9690 ogledov

Težave na tehničnih pregledih in z registracijo vozil

tehnični pregled Saša Despot
Nekateri lastniki vozil so imeli v ponedeljek in torek težave z opravljanjem tehničnega pregleda vozil in registracije.

Bralci so nam javili, da se je sesul sistem za registracije vozil. Težave naj bi imeli po vsej Sloveniji. V Avto-moto zvezi Slovenije so nam danes potrdili, da je res prišlo do izpada sistema: "Ta teden v ponedeljek in torek je v popoldanskih urah prišlo do približno enournega izpada računalniškega sistema, na katerega so vezani postopki tehničnih pregledov in registracije vozil. Omenjeni računalniški sistem vzdržuje Ministrstvo za javno upravo in ga uporabljajo vse pooblaščene organizacije. Upamo, da so napako, zaradi katere je prišlo do izpadov, na MJU ustrezno odpravili in da do izpadov ne bo več prihajalo."

Vozniško dovoljenje Obeta se kaos Avto Kdor ima še roza vozniško, mora ukrepati

Poklicali smo tudi na MJU, kjer so nam odgovorili, da so vsa sprotna obvestila objavljena na spletni strani SI-TRUST. "V prejšnjih dneh je prišlo do izpada podatkovne baze zaradi povečanega vnosa podatkov (uporabnikov) na strežniku, na katerega so vezani postopki tehničnih pregledov in registracije vozil. Potrebno je bilo obnoviti podatkovno bazo. Napaka je bila odpravljena, sistem deluje. Stanje smo preverili tudi na upravni enoti in ne zaznavajo težav," so nam še pojasnili na MJU.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice