Avto
217 ogledov

Iz Revoza prvi serijski električni avto

Smart ForFour Smart
Revoz ima pred seboj zanimive čase, saj je postalo uradno, da bodo prvič zagnali serijsko proizvodnjo električnih avtov.

V novomeškem Revozu bodo glede na napovedi koncerna Daimler do konca leta zagnali proizvodnjo modela smart forfour v njegovi električni izvedenki. To bo prvi električni avto, ki ga bodo serijsko izdelovali na slovenskih tleh. Revoz se sicer pripravlja tudi na proizvodnjo prenovljenega clia, ki so ga predstavili včeraj.

Podrobnosti o električnem štirisedežnem smartu še niso znane, bo pa Daimler hkrati elektrificiral tudi model fortwo, ki ga izdelujejo v tovarni Hambach v Franciji.

Mercedes želi ob bok Tesli

Oba avta bosta del strategije, po kateri namerava Daimler do konca tega desetletja prodati že po 100.000 električnih avtov na leto. Pri tem veliko stavi na znamko Mercedes-Benz, saj bodo na salonu v Parizu oktobra predstavili prototip električnega avta z dosegom okoli 500 kilometrov, s čimer se bodo postavili ob bok Tesli, pa tudi Audiju in Porscheju, ki sta že pred časom pokazala prototipe električnih modelov.

Predstavitev načrtov so pri znamki izkoristili tudi za napoved modela GLC, ki ga bodo poganjale gorivne celice. Na trgu bo prihodnje leto. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Gr8_1 17:46 16.junij 2016.

    Ob bok, saj se hecate ane? Daleč zaaaaaadaj.