Avto
3091 ogledov

Izdelavo avtov morali zapreti zaradi zveri

Leopard Youtube
Tovarno avtomobilov so morali za dan in pol zapreti, ker so po proizvodnji lovili zver.

Na Zahodu avtomobilske tovarne ponavadi zaprejo zaradi stavk, virusnih napadov ali težav z dobavitelji, v Indiji pa imajo lahko še dodaten problem - leoparda. 

Nevarna zver je v četrtek zašla v notranjost tovarne Maruti Suzuki, ki leži v bližini prestolnice New Delhi. Ko so na nadzornih kamerah opazili leoparda, je vodstvo takoj poklicalo na pomoč strokovnjake, da bi ga izsledili in varno odstranili. A lov, ki naj bi trajal le kakšno urico, se je razvlekel kar na 36 ur, saj je eden najbolj pretkanih lovcev v naravi izvrstno izkoristil skrivališča, ki mu jih je nudila tovarna. To so morali v tem času popolnoma ustaviti, poroča The Guardian.

Z uspavalnimi puščicami jim je žival uspelo zadeti šele, ko se je vrnila na mesto, kjer so jo sprva opazili. Po veterinarskem pregledu so jo spustili nazaj v naravo, k sreči je vse minilo brez ranjenih. 

V Indiji v povprečju zveri pokončajo vsaj enega človeka na dan, saj zaradi krčenja gozdov ljudje in živali vse težje sobivajo.

Suzuki Maruti ima na velikanskem indijskem trgu kar polovični delež vseh prodanih avtomobilov. Zgolj tovarna Manesar ima letno kapaciteto 800.000 vozil, kar je skoraj štirikrat več od Revoza v Novem mestu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.