Avto
14762 ogledov

Izjemen manever voznika tovornjaka

Izredni prevoz Facebook
Kako kar 60 metrov dolgo prikolico zapeljati skozi ozek 90 stopinjski ovinek?

Vozniki in spremljevalci tovorov izrednih dimenzij morajo velikokrat pokazati vse svoje spretnosti, da spravijo tovor skozi vse ovire, ki jih vsakdanji voznik še opazi ne. 

Tovornjak Dramatično Avto "Sranje!"

Včasih pa jim pri tem pomagajo tudi izdelovalci specializiranih prikolic, kot je nizozemski Nooteboom. 

Na viralnem videu lahko vidite, kako je vozniku vlačilca, na katerem je bila naložena velikanska elisa vetrne elektrarne, uspel manever na pravokoten izvoz na ozek most lokalne ceste na Škotskem Višavju. Tam gradijo novo farmo vetrnih elektrarn. Dolžina tovora ustreza dolžini, kot da bi drug za drugim v vrsti postavili med 10 in 15 avtomobilov.

Čeprav bi ovinek lahko naredil preglavico že kakšnemu klasičnemu vlačilcu, pa je voznik ob pomoči elektronsko krmiljenega podvozja prikolice, ki ga uravnava iz kabine tovornjaka, uspel tovor v enem zamahu spraviti skozi prepreko.

Video si je v nekaj dneh ogledalo več milijonov uporabnikov Facebooka, prislužil je tudi ogromno komentarjev odobravanja. "Dajte vozniku bonus," pravi le eden od njih, medtem ko je proizvajalec z objavo očitno zadel v polno, saj se mu sodeč po komentarjih obetajo novi posli.

Volvo smetarski tovornjak Avto Volvov tovornjak samodejno pobira smeti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • prider 16:53 14.oktober 2017.

    "Video si je v nekaj dneh ogledalo več milijonov ljudi". Raje napišite v 14 dneh, in ne v nekaj dneh. Nekaj dni namreč ni 14 dni.