Avto
10 ogledov

Izognite se obvestilu redarstva

Žurnal24 main
Kdor je že doživel obisk redarjev, je verjetno tudi razmišljal o raznih trikih in ukanah kako preprečiti ponovitev neugodne situacije. Ali tovrstne pogruntavščine delujejo, pa je povsem drugo poglavje.

Včasih so kazni za napačno parkiranje povsem upravičene, včasih pa povsem krivično dodeljene (priporočam ogled pričujočega video posnetka).

V zadnji kolumni sem opisovala svoja bližnja srečanja tretje vrste z mestnimi redarji. Dejstvo je, da prekršek je bil storjen in dejstvo je, da ga bom prej kot slej morala plačati. Obstaja pa seveda tudi druga opcija, in sicer, da bi se kazni lahko tudi izognila. Pa ne toliko obvestilu redarstva, kot lisicam in podobnim nadlogam. Torej, kaj se skriva za vrati številka 2?

Kako se izogniti lisicam
Lisice se nameščajo na voznikovo stran, zato z voznikovo stranjo parkirajte čim bližje pločniku, le ta pa naj bo čim višji. Tisti, ki imate spuščena vozila, lahko ob parkiranju zamotate volan čisto do konca v desno. Parkirate lahko tudi čisto ob steni in se skobacate iz avta čez sovoznikovo stran. Ženske, ki jim zadnja akcija v oprijetem ozkem krilu do kolen uspe, naj mi prosim pišejo!

Ko je na pohodu pajek
Posezite za približno enakimi rešitvami kot pri lisicah, pločniki in stene so vaši najboljši prijatelji. Pridejo pa v poštev tudi vsa ˝nemogoča parkiranja˝, torej na mestih kjer je pajku dostop otežen, kot npr. pod drevesi, za tablo,  inp.

Ko nič drugega ne zaleže
K zadnji rešitvi se zatecite, ko je čas za moledovanje. To pomeni, da morate igrati na karte čustvenosti redarja. Namreč, redar je edini, ki ima popolnoma omogočen dostop do vašega vozila. Tam pa ga pričakajte z domiselnim sporočilom za brisalci. To je lahko humoristično, grozeče ali enostavno ... obupano, kot npr.:

Iskreno upam, da tale spada pod humoristična sporočila redarjem.

 
Ekološko moledovanje: Dragi Redar! (o.p.p. nagovor z ˝Dragi˝ je obvezen! Ustvari občutek domačnosti.). Prosim ne puščajte mi več listkov za nepravilno parkiranje. Ravno sem se preselila v sosesko in tudi že zaprosila za dovolilnico. Poleg tega skrbim za okolje, saj hodim v službo peš. Še enkrat, hvala, ker mi niste pustili listka.

Grožnje : To je ukradeno vozilo. Ne približuj se! Kot češnjica na vrhu smetane pa kup zajetnih kletvic.

Obupano moledovanje
: V ta tip moledovanj spadajo vsi izgovori ˝umrla mi je babica in pes mi je pojedel domačo nalogo˝, ki so tako neverjetni in absurdni, da so že verjetni. Recimo: Čuvam prostor za mrliški avto. Danes peljemo babico na njeno zadnjo pot.

Vozim se z velikimi živinami. Kapiš?! © Sandra Pranjić

 
Svoj parkirni prostor pa si lahko zagotovite tudi z vsakdanjimi zvijačami, in sicer tako, da poskrbite, da vas bo vaše mesto že čakalo. Kako le? No, ta je le eden: NE parkiraj! Žena je noseča in ima rok čez en teden! Hm, zelo verjetno. Če le ne bi gledala ta napis na poti v službo že eno leto!

No, jaz bom poskusila z naslednjim. Mislite, da mi bo uspelo?



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.