Avto
5416 ogledov

Izum, ki bi lahko razvijalcem vozil privarčeval veliko denarja

Bose
Hrup, ki se iz prosotra za motor vozila, ali pa moteči zunanji dejavniki, kot sta veter ali hrup izpod koles in podvozja, prebijajo v potovalno kabino, predstavlja izziv za avtomobilske proizvajalce, ki porabijo veliko denarja za dodatno izolacijo prostora pred hrupom. Nepričakovano bi jih lahko odrešil proizvajalec akustike.
Avto Kitajci prihajajo v Evropo s poceni električnimi vozili

Dodatna izolacija potovalne kabine ne le, da je draga, ampak tudi dodatno obtežuje vozilo kar se pozna tako pri porabi goriva, emisijah kot ceni vozila. Težava bo še bolj izrazita ob množičnejšem prihodu električnih avtomobilov na ceste. Za razliko od avtomobilov z bencinskim ali dizelskim motorjem so električni pogoni skoraj v popolnosti neslišni, zato je zunanji hrup v kabini še bolj izrazit.

Avto Video: V električni avto je želela natočiti gorivo

Pri proizvajalcu audio tehnike Bose so predstavili tehnologijo, ki lahko v celoti odpravi neprijetne zvoke med vožnjo. Sistem uporablja akcelerometre, programsko opremo za obdelavo zvoka, mikrofone in zvočnike, ki lahko v vsakem trenutku merijo vibracije in zvoke, nato pa v realnem času ustvarijo signal za akustično anulirajo hrup.

Avto Pasje ute, ki preprečijo prebijanje hrupa petard

Sistem je sposoben celo analizirati nivo hrupa za vsakega potika posebej in individualno prilagaja izhodni signal iz zvočnikov. Sistem QuietComfort naj bi v serijska vozila začeli vgrajevati konec leta 2021.

Porsche taycan Porsche Avto Je to šala? Porsche bo svoj električni avto imenoval turbo ...

Komentarjev 3