Avto
16 ogledov

James Bond na Jesenicah

1/9
Žurnal24 main
V nedeljo, 8. 6. 2008, je v Športnem parku Podmežakla na Jesenicah po 16 letih znova nastopila skupina avtomobilskih kaskaderjev pod vodstvom Renéja Steya.

Njihova predstava se imenuje XXL Stunt Show oziroma tudi James Bond 007 Stunt Show. Vodja skupine Rene Stey je starosta kaskaderskega posla, saj je nastopil že v filmu o Jamesu Bondu Diamanti so večni, in sicer davnega leta 1971, s producenti filmov o najslavnejšem angleškem vohunu pa s svojo ekipo sodeluje še danes.

Na predstavi na Jesenicah, ki je bila zaradi majhnega prireditvenega prostora nekoliko skrajšana, so prikazali spektakularno vožnjo po dveh kolesih v predelanih BMW-jih, vožnjo skozi gorečo pregrado s kaskaderjem na strehi in nekaj parkirnih spretnosti, kot na primer vzvratno bočno parkiranje s 180 stopinjskim obratom, hitro parkiranje z zategovanjem ročne zavore in celo parkiranje med tri kaskaderje na dveh kolesih. Gledalcem pa so pokazali, da se da po dveh kolesih peljati tudi poln Jeep Cherokee, ki so ga napolnili s štirimi prostovoljkami iz občinstva.

Največjo pozornost sta pritegnila oba Monster Trucka, orjaška predelana avtomobila s skoraj dvometrskimi kolesi in 1200 konji pod pokrovom. Fordov terenec shadow (senca) je kot za šalo zmlel staro škodo in renault 19, končni udarec pa je avtomobiloma zadala še večja pošast na kolesih, ogromni rdeči avtomobil, imenovan Big Boss, narejen iz predelanega Fordovega dostavnika.

Avtomobilska predstava je bila prava paša za oči, še posebej za najmlajše, ki so se na koncu lahko fotografirali na obeh orjaških avtomobilih. Vtis je nekoliko pokvarila zasoljena cena za ogled predstave, ki je znašala 15 evrov za odrasle in 12 evrov za otroke. Karavana XXL kaskaderske predstave gre dalje in bo naslednjo nedeljo v nekoliko spremenjeni obliki nastopila v Kranju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.