Avto
1206 ogledov

Jeep na obletnico predstavil posebni compass

Jeep
1/17
Jeep
Letos mineva osemdeset let, odkar je na cestah in brezpotjih druge svetovne vojne prvič nastopil jeep willys. Obeležila ga bo posebna serija sodobnih jeepov.

Ameriška znamka Jeep, ki vse bolj postaja tudi italijanska, bo obletnico obeležila z več dogodki, posebno serijo nekaterih modelov in tudi predstavitvijo prenovljenega compassa, ki so ga napovedali s prvimi fotografijami.

jeep wrangler 4xe Kako prosim Avto Takšen postane "hill billy", ko obuje dvoranske copate

Jeep | Avtor: Jeep Jeep

Povedali so le, da bo novi compass, ki bo v Evropo prišel kot posebna serija »80th Anniversary«, imel osveženo zunanjost in povsem novo, bolj tehnološko notranjost, poleg bencinskih in dizelskih motorjev pa bo na voljo tudi priključni hibrid 4xe, ki ga compass v bistvu ima že pred osvežitvijo. Obljubljajo tudi vrsto novih tehnologij ter izboljšane varnostne sisteme, ki bodo pripomogli tudi k boljši legi tako na cesti kot tudi na terenu.

Posebna jubilejna serija

Poleti bomo lahko končno kupili tudi priključno-hibridni jeep wrangler 4xe, ki velja za pravega naslednika jeepa willysa MB, s katerim se je zgodba uspešnih ameriških terencev in sodobnih terenskih avtomobilov leta 1941 sploh začela.  Pri Jeepu pravijo, da ob svoji osemdesetletnici vstopajo v novo obdobje, v katerem bo pomembno vlogo igrala elektrifikacija pogonskih sklopov in ki se je začelo z lansko predstavitvijo prvi elektrificiranih modelov, renegada 4xe in compassa 4xe, ki jima je poleti sledila še predstavitev wranglerja 4xe. Dodajajo, da so doslej prejeli že več kot 10.000 naročil za elektrificirane modele.

Jeep | Avtor: Jeep Jeep

Ob osemdesetletnici so pripravili tudi posebno serijo svojih modelov »80th Anniversary«, s katero ne le obeležujejo okrogli jubilej znamke, ampak nadaljujejo tudi izročilo posebnih serij, ki izhaja iz leta 1966. Na renegadu je pri evropskih prodajalcih že na voljo, pozneje spomladi pa bo tudi na compassu, wranglerju in gladiatorju.

Jeep Renegade Avto Jeep renegade: najbolje se počuti na asfaltu, a se ne boji kolovoza

Posebno serijo bomo sicer prepoznali po jubilejnih značkah v diskretno sijajni granitni barvi, sedežih iz tkanine s posebnim diamantnim vzorcem šivov ali črnih usnjenih sedežih s šivi v volframovi barvi, dodatkih v sijajni črni barvi in logih na sedežih in oblogah vrat. Posebni vtis bodo zaključila tudi jubilejna kolesna platišča. Posebna serija bo tudi izdatno opremljena, saj jo bodo zasnovali na avtomobilih z najvišjimi paketi opreme.

Jeep | Avtor: Jeep Jeep

Jeep Wave

Jeep bo ob svojem okroglem jubileju kupcem svojih avtomobilov ponudil še marsikaj drugega. Med drugim tudi program »Jeep Wave«, v okviru katerega bodo lastnikom jeepov ponudili ekskluzivne storitve in ugodnosti, s katerimi naj bi pri njih še povečali občutek pripadnosti znamki, na voljo pa bo vse leto 2021. Označeval ga bo logo, na katerega je vplival tradicionalni pozdrav »jeepovcev«: mahanje z dvignjeno roko ter dva ali štirje prsti, ki so v pozdrav iztegnjeni z volanskega obroča.

Jeep Wrangler Sahara Avto Tole dobite, če starčku zamenjate notranje organe

V okviru programa »Jeep Wave« bodo novim lastnikom jeepov v 24 mesecih po nakupu brezplačno opravili prva dva servisna posega, na voljo jim bo tudi mobilno jamstvo, privilegirani pa bodo tudi pri vstopu na javne dogodke znamke in njenih partnerjev.

Jeep | Avtor: Jeep Jeep

Slovenija Offroad 2020 Avto Lastniki terencev so pogosto nepripravljeni na teren
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.