Avto
3182 ogledov

Juhej, lažna vest, prijatelj velikih družin živi dalje!

Seat alhambra otroci potniki v avtu Seat
Pri Seatu so zanikali vesti o ukinitvi modela.

V ponedeljek smo povzeli poročanje britanskega Autocarja, ki je zapisal, da bo Seat po 25 letih proizvodnje ugasnil proizvodnjo modela alhambra. Autocar se je pri svojem poročanju navezal na sporočilo iz Seata, njegovo poročanje so povzeli avtomobilistični mediji po vsem svetu, tudi pri nas. 

Seat leon Avto Seat je skrčil tarraca in ga križal z odhajajočim leonom

A izkazalo se je, da je šlo za napako, saj so iz Seata na pozvedovanje slovenskega uvoznika Porsche Slovenija zagotovili, da seat alhambra ostaja v proizvodnji. Še več, zagotovili so, da so s prodajo velikega sedemsedežnega enoprostorca zelo zadovoljni, navkljub dejstvu, da je zdajšnja druga generacija na cesti že 10 let in da so v zadnjem času enoprostorce v veliki meri nadomestili križanci ter suvi. 

Seat alhambra | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pri Seatu pravijo, da so lani prodali 23.700 alhambr, kar znaša 6,3-odstotno rast v primerjavi z letom prej, čeprav se segment velikih enoprostorcev vztrajno krči po prodaji.

"Zato ni v tem hipu čisto nobenega razloga, da bi končali proizvodnjo," zagotavljajo v svojem odgovoru, ki nam ga je posredoval uvoznik. "Istočasno pa smo realistični, da bo usoda alhambre povezana z volkswagnom sharanom, s katerim si delita platformo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • stilist 08:22 01.april 2020.

    No, to ti je sodobno novinarstvo. Prepisovanje nepreverjenih novic...