Avto
97 ogledov

Kaj se mora vsak naučiti iz Trilarjeve nesreče

boštjan trilar mediaspeed
Kranjski župan Boštjan Trilar kljub povzročeni nesreči v pijanem stanju ohranja izpit, njegova partnerica pa ni več njegova šoferka. Trilarjeva nesreča opomin za vse pijane voznike, kaj jih čaka pri njihovi zavarovalnici.

Boštjan Trilar ostaja kranjski župan navkljub trapariji, ki jo je povzročil, ko se je skorajda na hišnem pragu v Stražišču pri Kranju pijan s službenim VW golfom zaletel v nasproti vozeč kombi. Nato je skušal prikriti, da je sam vozil avto, policiste pa je žalil z "mucki". Analiza krvi je dokazala, da je imel v času nesreče v njej precej nad dovoljeno količino alkohola, koliko natančno, pa uradno ni znano.

Na mestni občini Kranj (MOK) pojasnjujejo, da župan Trilar za zdaj kljub temu ohranja vozniški izpit. Do sredine seje mestnega sveta, ko se je odločalo o njegovi usodi na čelu Kranja, ga je v službo vozila kar njegova partnerica. Sedaj pa ima Trilar v žepu že ključ drugega službenega vozila, ki ga bo uporabljal do popravila poškodovanega golfa. 

Golf je bil pred nesrečo vreden 11 tisoč evrov, predračun za popravilo pa je znašal 4.360 evrov. Še precej več škode pa je Trilar povzročil na drugem vozilu in sicer po okvirni oceni 6.500 evrov.

Na občini zagotavljajo, da je Trilar že v celoti poravnal tako popravilo občinskega avta kot tudi vso ostalo škodo, ki jo je povzročil v nesreči. Ostaja pa mu še bržkone ne tako majhen strošek za vse kazni. 

Kaj vse voznike uči primer Trilarjeve nesreče

Trilarjeva nesreča se je k sreči končala brez hujših telesnih posledic, čeprav je župan zatrjeval, da se zaradi udarca v glavo od zračne blazine "slabo spominja" dogajanja. Je pa Trilarjev primer vzorčen glede postopanja zavarovalnice, ko nastane škodni primer zaradi pijanosti zavarovanca. 

"Voznik, ki je povzročil prometno nesrečo pod vplivom alkohola, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih substanc, izgubi pravice iz zavarovanja," so nam pojasnili pri Zavarovalnici Triglav. "V kolikor je v prometni nesreči nastala škoda tretji osebi, se tej osebi izplača škoda iz zavarovanja avtomobilske odgovornosti. Od povzročitelja škode oziroma zavarovanca pa zavarovalnica uveljavlja povračilo izplačanih zneskov skupaj z obrestmi in stroški."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Ferluci 12:22 26.februar 2016.

    Eno plačo, pa še malo dodatkov pa bo šlo. Pri primeru za druge voznike pa niste omenili, da pijan povzročitelj plača še zdravljenje sebe in vseh drugih udeležencev, tudi morebitne operacije in bolnišnično zdravljenje. Izterja pa zdravstvena zavarovalnica preko regresnih ...prikaži več zahtevkov in podatkov policije.

  • kapibara 12:05 26.februar 2016.

    Vozniško ti odvzamejo, na licu mesta, za 24 ur.. po tem roku, jo dvigneš na dogovorjeni pol. postaji in jo imaš- se voziš- do obravnave (6-8 mesecev), pri sodniki za prekrške, ki na podlagi zapisnika in testa alkota, odredi odvzem ...prikaži več (?) , ali pa časovno omejitev vožnje ( začasni zaseg- prepoved )..

  • Papaja Popi 09:12 26.februar 2016.

    Vsi smo enaki, le nekateri so malo bolj enaki !