Avto
107 ogledov

Kaj vaš avto pove o vas?

Voznica Shutterstock
Znastveniki so naredili raziskavo o povezanosti avtomobilov in osebnosti njihovih voznikov. Raziskovalci so ugotovili, da ljudje menijo, da so lastniki vozil s širokimi rešetkami hladilnika in ozkimi žarometi agresivni, tisti lastniki, ki imajo avtomobile z velikimi steklenimi površinami pa malo otročji in srečni.

Znanstveniki so ugotovili, da vozniki različno reagirajo na druge voznike in glede na to, kaj vozijo, ocenjujejo tudi njihovo osebnost.

Vozniki modelov chrysler crossfire, BMW 645i in VW sharan naj bi bili ocenjeni za najbolj agresivne voznike, medtem, ko naj bi bili vozniki malega diahatsu cuore najbolj žalostni.

Med najbolj prevladujoče osebnosti sodijo lastniki luksuznih modelov Maybach in BMW-jevih serije 3, 5 in 6. Lastniki nove nissan micre so bili ocenjeni za najbolj podložne, toyota aygo pa naj bi bil najbolj otročji avto. Najsrečnejši avto je novi volkswagen beetle, opel astro pa so znanstveniki označili za najbolj povprečen avtomobil.

Antropologinja in vodja raziskave Sonja Windhager iz Univerze na Dunaju je dejala, da velja osebnosti avtomobilov pripisati tudi voznikom teh vozil. "Naše ugotovitve so pokazale presenetljive podobnosti med avtomobili in lastniki," je dejala znanstvenica, ki je s pomočjo svojih kolegov v raziskavi zajela 129 odraslih oseb in 26 avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.